Altını olanlar... Bu haber sizin için; Altın fiyatları uçuşa geçecek!

Altını olanlar... Bu haber sizin için; Altın fiyatları uçuşa geçecek!
Son zamanlarda düşüşe geçen altında beklenen haber geldi.

Son haftalarda piyasalara damgasını vuran ve sürekli düşüşe geçen altın fiyatları hakkında beklenen haber geldi. ABD Merkez Bankası’nın (FED) vereceği faiz indirim kararıyla birlikte altında yeni bir yükseliş beklenirken, New York FED Başkanı Williams, bankanın sıradaki hamlesinin faiz indirimi olduğunu söyledi. Bu kararın altın fiyatlarında beklenilen yükselişe sebep olacağı iddia edildi.

3 HAFTADIR DÜŞÜŞTE

Geçtiğimiz ayın ilk haftalarında 2 bin 431 doları görerek tarihi zirvelere ulaşan altın fiyatları, yaklaşık 3 haftadır düşüşlerdeydi. Yükseliş hareketinin ne zaman başlayacağını merak eden altın sahipleri için beklenen haber geldi. Ekonomistler, FED kararıyla birlikte ons altında yaşanacak ciddi yükselişe geçeceğini belirtti.

“FAİZLER DÜŞÜRÜLECEK”

Bu açıklamaların ardından uluslararası piyasaların gözü ABD Merkez Bankası'nın yapacağı açıklamalara çevrilirken, New York Fed Başkanı Williams, Fed'in bir sonraki hamlesinin faiz indirimi olacağını açıkladı.

ALTIN FİYATLARI UÇUŞA GEÇECEK!

New York Fed Başkanı John Williams, merkez bankasının bir sonraki hamlesinin muhtemelen faiz oranlarını düşürmek olacağını söyledi; ancak bunun ne zaman gerçekleşeceğine dair bir zaman çizelgesi belirtmedi. Buna karşın ekonomi dünyası, yılın ilk aylarında sene boyunca 6 faiz indirimi beklerken, piyasalar 2024 yılında hiçbir faiz indirimi yapılmamasına gün geçtikçe daha fazla ihtimal vermeye başlamış durumda.
Jeopolitik riskler nedeniyle fırlayan altında yaşanan 100 doların üzerindeki geri çekilmenin hangi seviyeye kadar devam edeceği tartışma konusu olsa da, altın tarafında 2500 dolar ve üzeri hareketlerin görülmesi için Fed'in faiz indirimleri beklenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.