Aydın’da dev yatırımlar için geri sayım başladı

Aydın’da dev yatırımlar için geri sayım başladı
ABONE OL
AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Aydın’da yapımı devam eden makro yatırımlar ve kurayla hak sahipleri belirlenecek TOKİ konutlarına ilişkin açıklama yaptı.

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Savaş, bu yıl içinde hayata geçmesi beklenen Aydın Şehir Hastanesi, Söke’deki Sarıçay Barajı ile Aydın-Denizli Otoyolu’ndaki çalışmaların süratle devam ettiğini kaydetti. Pazartesi ve Salı günü Aydın’da 3 bin 72 konutun hak sahiplerinin de kurayla belirleneceğini duyuran Milletvekili Savaş, “Biz işimize bakıyoruz, aziz Milletimize verdiğimiz sözleri birer birer hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.


“HASTANE İNŞAATININ YÜZDE 80’İ TAMAMLANDI”
Aydın’ın Kuşadası ve Söke ilçeleri başta olmak üzere Davutlar ile Güzelçamlı mahallelerine yıllık 20 milyon 750 bin metreküp içme-kullanma suyunu temin edilecek olan Sarıçay Barajı’nda çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Milletvekili Savaş, “Sarıçay Barajı bildiğiniz üzere yaklaşık 2 milyar TL maliyeti ile çok büyük ve önemli bir yatırımımızdır. Yapımı aralıksız devam ediyor, en son barajımızın gövde dolgu yapılarak yükselmeye başladı. Yatırımımız tamamlandığında Söke ve Kuşadası olmak üzere 500 bin hemşehrimizin içme suyu ihtiyacını karşılamış olacak. Aydın Denizli Otoyolunda da çalışmalarımız süratle devam ediyor. Aydın Şehir Hastanemizde çalışmalarımızın yüzde 80’i tamamlandı. Her iki projemizin de en kısa zamanda hemşehrilerimize hizmete hazır hale geleceğini inanıyorum” dedi.


“AYDIN’DAKİ HAK SAHİPLERİ KURAYLA BELİRLENECEK”
“Sosyal Konut ve İş yeri projemizde ilk etap çalışmaları devam ediyor” diyen Milletvekili Savaş, “Pazartesi ve salı günü Aydın'ımızda 3072 konutun hak sahipleri kura ile belirliyoruz. Ülkemiz genelinde 2 yıl içinde 250 bin adet; 2028 yılına kadar da 500 bin konutun yapımını tamamlamayı planlıyoruz. Yeni Konut Finansmanı Programı Meclis Genel Kurulunda yasalaşarak yürürlüğe girdi. Belirli bir program kapsamında ilerliyoruz. Her zaman dediğimiz gibi AK Parti icraat partisidir. Biz işimize bakıyoruz, aziz Milletimize verdiğimiz sözleri birer birer hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.