Aydın’da doğaya verilen zararları sıraladı

Aydın’da doğaya verilen zararları sıraladı
 Muhabir
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’ın doğası ve geleceğini rant uğruna yok edildiğini savunarak AK Parti hükümetine eleştiriler yöneltti.

Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Murat Tan'ın haberine göre, CHP Aydın Milletvekili Bülbül, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin, “Her tarafı yemyeşil zümrüt gibi olan Anadolu coğrafyasını talan ettik” sözleri üzerinden AK Parti Hükümeti’ne eleştiriler yöneltti. Aydın’ın enerji santrali yatırımları ve maden ocaklarıyla kuşatılmış durumda olduğuna dikkati çeken CHP’li Bülbül, ildeki tarım alanlarının yok edildiğini savundu.

aydinda-dogaya-verilen-zararlari-siraladi-bulbul-aydinin-dogasi-rant-ugruna-yok-ediliyor-464230-a14366d342b54a5070f415d81f170144.jpg

“TARIM ALANLARI YOK EDİLİYOR”

CHP’li Bülbül, konuya ilişkin açıklamasında, “AKP, her gün Resmi Gazete’de yayımladığı acele kamulaştırma kararlarıyla, hukuka aykırı ÇED ve ruhsat süreçleriyle bir avuç enerji ve maden şirketini zengin etme peşinde! Aydın ilinin her bir karış toprağı JES’lerle, RES’lerle, maden ocaklarıyla kuşatılmış durumda! Jeopark ilan edilmesi beklenen Latmos dağları, maden katliamı nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Karacasu Ataköy’de RES’ler ile tarım alanları yok ediliyor. Aydın Kurtuluş’ta birinci sınıf tarım arazilerine JES kurulmak isteniyor. Aydın’ın doğası ve geleceği rant uğruna yok ediliyor!” dedi.

aydinda-dogaya-verilen-zararlari-siraladi-bulbul-aydinin-dogasi-rant-ugruna-yok-ediliyor-464230-dbb44a5454d03e9116e4631a9529900b.jpeg

“HESABINI SİZDEN SORACAĞIZ!”

Özhaseki’nin sözleri üzerinden eleştirilerini sıralayan Bülbül, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, yaptığı son açıklamalar ile işlediği suçları ikrar etmiştir. Özhaseki, ülkenin dört bir yanını talan ettik, ormanları yok ettik derken az bile söylemiş! AKP’nin yandaşı zengin etmeye yönelik rant politikası, ülkenin sadece bugününü değil yarınlarını da çalmıştır! Katlettiğiniz her bir ağacın, yok ettiğiniz tüm doğal güzelliklerin hesabını sizden soracağız!” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.