Aydın’da korsan araç seferberliği başladı

Aydın’da korsan araç seferberliği başladı
 Muhabir
Hazine ve Maliye Bakanlığı, ticari araçlar için ülke genelinde sıkı denetim ilan etti. Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, bakanlığın uygulamasını destekleyerek yıllardır mücadele verdikleri korsan araçlarla birlikte haksız rekabetin ortadan kalkmasını istedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı gelirle mücadelesini sürdürüyor. Vergi müfettişleri 7/24 sahada kayıt dışı ticari araçları denetime tabii tutmaya başladı. Ülke genelinde sıkı tedbirlerin faaliyete geçirilmesiyle birlikte ticari araçlarda kayıt dışılık mücadelesi Aydın’da da başlamış oldu. Bakanlık tarafından alınan karar ise Aydın Şoförler Odası’nı mutlu etti. Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç’in ifadelerine göre Aydın’da da yıllardır mücadelesi süren konu başta kendisi olmak üzere kayıtlı şoförleri sevindirdi. Özmeriç, bu kapsamda vatandaşları da kayıt dışılıkla mücadeleye destek olmaya davet ederek bu tarz faaliyetlere ihbar etmelerini istedi.

aydinda-korsan-arac-seferberligi-basladi-ozmeric-haksiz-rekabet-ortadan-kalksin-int-gzt-467209-83ba3b6d801ca79cbe0fa0b3e25f1736.jpeg

“MÜCADELENİN ARKASINDAYIZ”
Kayıt dışılık konusundaki mücadelenin kayıt altındaki mükellefler için doğru bir uygulama olduğunu bildiren Semih Özmeriç, “Biz zaten haksız rekabet ortamı oluşmaması hususunda bu mücadelenin arkasındayız. Çünkü bizim odamıza Aydın’da yolcu taşımacılığı yapan taksi, minibüs ve servis araçları işletmeciliği yapan arkadaşlarımızın her biri usulüne uygun ve kayıtlıdır” dedi.

aydinda-korsan-arac-seferberligi-basladi-ozmeric-haksiz-rekabet-ortadan-kalksin-int-gzt-467209-71243b25f375fff57c647573c7e035a7.jpeg

AYDIN’DA KAYITLI 6 BİN ARAÇ VAR

Kayıt dışıyla mücadelede korsan tabir edilen araçların cezayla karşı karşıya geldiğini ifade eden Özmeriç, “Bizim zaten belediye denetiminde 6 bin tane yolcu taşımacılığı yapan araç var. Bu araçların hepsi vergiye tabii, çalışanların sigortası karşılayan işletmeler. Her yıl yönetmelik gereği tüm bu araçlarımız denetime tabi tutuluyor” diye konuştu.

VATANDAŞA ÖNEMLİ ÇAĞRI

Bakanlığın başlattığı sıkı denetimi desteklediklerinin altını çizen Özmeriç, “Haksız rekabet istemiyoruz. Bizim hep şikayetçi olduğumuz bir konuydu. Vatandaşlarımızı bu konuda hassasiyet gütmelerini isteyerek bu tarz korsan araç ve işletmeleri ihbar etmelerini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.