Aydın'da turistik ilçeyi domuzlar bastı!

Aydın'da turistik ilçeyi domuzlar bastı!
Didim’in dağlarında yaşamlarını sürdüren ve genellikle yaz aylarında ortaya çıkan domuzlar, yiyecek bulmak için sokaklara indi.

EBRU GÖRMEZ- Didim’in Akbük Mahallesi'nin dağlarında yaşamlarını sürdüren yaban domuzları sokak aralarına indi. Yaşadıkları ormanlık alandan şehrin işlek noktalarına inen yaban domuzları, yavrularıyla birlikte yiyecek aradı. Genellikle yaz aylarında şehir merkezine inen yaban domuz ve yavruları, çöplerden beslenmelerinin yanı sıra bazı zamanlarda da vatandaşlar tarafından besleniyor.

MEMNUN OLAN DA VAR, OLMAYAN DA!
Yaban domuzları, şehir merkezinde bulunan çöplerin haricinde evlerin bahçelerine de girerek yiyecek arıyor. Bazı vatandaşlar yaban domuzlarının şehre inmelerinden rahatsızlık duymayarak, onları besliyor. Bazı vatandaşlar ise yaban domuzlarının bahçelerine girmelerinden rahatsızlık duyduklarını dile getiriyor.

YABAN DOMUZU ÖLDÜRMENİN AĞIR CEZASI VAR!
Yaban domuzları, diğer canlılar gibi 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında korunuyor. Yaban domuzunu herhangi bir şekilde bilinçli olarak öldürmenin cezası 5 bin TL ile 100 bin TL arasında değişiyor. Bunun yanı sıra, nitelikli hayvan öldürmek olarak kabul edilmesinden dolayı, 2 ila 4 yıla kadar da hapis cezası verilebiliyor. Cezalar, kaçak olarak avlanılan hayvanın türüne, sayısına ve koruma statüsüne göre değişkenlik gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.