Aydın'daki asansör kazası davasında flaş gelişme!

Aydın'daki asansör kazası davasında flaş gelişme!
Aydın'ın Efeler ilçesindeki öğrenci yurdunda üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın ölümüyle sonuçlanan asansör kazası ile ilgili davanın 3. duruşması gerçekleştirildi. Sanıkların savunmalarını yaptığı duruşmada, eksikler nedeniyle bilirkişi raporunun yenilenmesinin yanı sıra sanıkların tutukluluk hallerinin devamı kararlaştırıldı.

Efeler ilçesi Işıklı Mahallesi KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan asansör kazasında 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeren Ertaş yaşamını yitirmiş, üzücü olay Türkiye çapında büyük yankı uyandırmıştı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada asansör firması yetkilisi M.B. ile firma sahibi H.T. tutuklanırken, savcılık tarafından derinleştirilen soruşturma sonrasında firmanın mühendisleri R.H.A. ve U.İ'nin de tutuklanmasına karar verilmişti. Firmanın elektrik mühendisi N.M. ise tutuksuz yargılanmıştı. Sanık sayısının 5'e yükseldiği davanın bugün 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde üçüncü duruşmasına imza atıldı. Duruşmaya, Zeren Ertaş'ın ailesi ve avukatları katılmadı. Duruşmada, tamamlanan ikinci bilirkişi raporuna göre sanıklar savunmalarını yaptı.

aw201087-01.jpg

BERAATİNİ TALEP ETTİ
Sanıklar önceki savunmalarının aynen geçerli olduğunu dile getirdi. Sanık R.H.A. şunları kaydetti: "Kazadan sonra mahkeme heyetinizin görevlendirmiş olduğu ilk bilirkişiler firmamı tali kusurlu olarak buldu. Bunun sonucunda iki mahkeme boyunca savunma yaptık. Resmi evraklar şeklinde deliller sunduk, şahit gösterdik, tanık dinlettik. Bu yapmış olduğumuz savunmalar sonrasında da akademisyen olan bir makine mühendisi hocamızdan da uzman görüş raporu da aldık. Burada firmama herhangi bir kusur atfetmeden kusursuz buldu. Mahkemeniz bu savunmalarımızdan sonra ikinci bir bilirkişi raporu istedi. Yeni bir bilirkişi heyeti tekrardan yeni bir rapor sundu. Bu raporun kanaat kısmında gene firmama herhangi bir kusur atfedilmedi. Bu yüzden heyetinizden beraatimi rica ediyorum."

aw201087-02.jpg

"ALNIM AÇIK"
Sanıklardan H.T. ise ilk 2 duruşmada yaptığı savunmaların aynı olduğunu belirterek, "İkinci bilirkişi raporunda da R.H.A.’nın dediği gibi firması suçsuz bulunduysa benim de firma olarak işimi doğru yaptığım anlamına geliyor. Ben de ilk baştan beri söylediğim gibi montaj firması olarak işimi doğru ve düzgün yaptım. Alnım açık. Geri kalan savunmaları avukatlarım yapacaktır" ifadelerini kullandı.

aw201087-05.jpg

"SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM"
Sanıklardan elektrik mühendisi N.M., "İlk bilirkişi raporunda elektrik mühendisi olarak üzerime bir suç atılmamıştır ve raporda ismim geçmiyor. Ancak ikinci bilirkişi raporunda ismimiz geçti ama suçlamaları kabul etmiyorum. Çünkü tamamen bakım kaynaklı bir sorun olduğu tespit edilen olayda elektriksel hiçbir hata yoktur. Mekanik aksamdan çıkan bir sorun. Bu bilirkişi raporunda da var" diyerek beraatini talep ettiğini söyledi.

aw201087-04.jpg

EKSİKLİKLERİN OLDUĞU SAVUNULDU
Duruşmada sanık avukatları, asansörün yapı müteahhidi olan firmanın, A tipi muayene kuruluşu olan firmanın ve ruhsat veren ilgili belediyenin de davaya dahil edilmesi taleplerini iletti. Sanık avukatları ayrıca bilirkişi raporunda çelişkilerin ve eksiklerin olduğunu öne sürdü. Avukatlar, bilirkişi raporlarına yönelik itirazlarını dile getirdi. Bilirkişi heyetinin de hazırladığı raporun profesyonelce yapılmadığı savunuldu. Bu durumun rapora olan güveni sorgulattığı ileri sürülürken, kafalardaki soru işaretlerinin giderilmesi amacıyla bilirkişi heyetinin de mahkemeye çağrılması istendi.

BİR SONRAKİ DURUŞMA 21 MAYIS'TA
Asansör kazasının ardından psikolojik yara aldığını savunarak sanıklardan şikayetçi olan öğrencilerden S.A. "Kendim kalp hastasıyım ve bu süreçte çok rahatsız olmaya başladım" diyerek şikayetinden vazgeçtiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından mahkeme başkanı kararı açıkladı. Dava ile ilgili sanık M.B., H.T., R.H.A. ve U.İ.'nin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. N.M.'nin ise tutuksuz yargılanmasının devamı kararlaştırıldı. Bilirkişi raporunun yeniden hazırlanmasına da karar verilirken, bir sonraki duruşmanın 21 Mayıs'ta yapılacağı aktarıldı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.