Aydın’daki buğday üreticilerinin taleplerini TBMM’ye taşıdı

Aydın’daki buğday üreticilerinin taleplerini TBMM’ye taşıdı
 Muhabir
CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Aydın’da erken hasadın başlamasıyla fiyat beklentisi içerisine buğday üreticilerinin taleplerini meclise taşıdı.

Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Murat Tan'ın haberine göre, Aydın’da buğday hasadı, bu yıl yaklaşık iki hafta erken başladı. Buğday üreticisi çiftçilerle geçtiğimiz hafta bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinleyen CHP Aydın Milletvekili Karakoz, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, geçtiğimiz sezon ton başına maliyeti 7.600 lira olan 1 ton buğdayın bu yılki maliyetinin 10 bin lirayı geçmesinin beklendiğine dikkati çekti. Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) de çağrıda bulunan Karakoz, çiftçilerin mağdur edilmemesini istedi.

aydindaki-bugday-ureticilerinin-taleplerini-tbmmye-tasidi-karakoz-aydinli-ciftciler-maliyetlerden-dolayi-dertli-468600-fc69fe99cbb5728ecea4e2d429e8bf01.jpg

“TABAN FİYATI EN AZ 15 LİRA OLARAK BELİRLENMELİ”

Karakoz, konuya ilişkin açıklamasında, “Geçtiğimiz hafta Aydın'da buğday üretimi yapan çiftçilerimizle bir araya geldim. Maliyetlerden dolayı kime dokunsanız çaresiz, kime dokunsanız dertli. Çiftçilerimiz mağdur ve çiftçilerimiz fiyat beklentisi içinde. 1 ton buğday üretmek için tohum, gübre, kira, mazot, ilaç, işçilik gibi kalemlerden oluşan girdi maliyetleri geçen sene 7.600 lirayken bu yıl 1 ton buğdayın maliyetinin 10 bin lirayı geçmesi bekleniyor. Buradan iktidara çağrı yapıyorum: Tüm girdi maliyetleri ortadayken bir açıklama yapılmalı bir an önce ve 1 kilo buğdayın taban fiyatı en az 15 lira olarak belirlenmeli. TMO'da bir an önce hazırlıklarını yapmalı, çiftçimizin ürettiği tüm buğdayı almalı ve çiftçilerimiz mağdur edilmemeli” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.