Aydın'daki o müdür hakkında soruşturma istendi

Aydın'daki o müdür hakkında soruşturma istendi
 Muhabir
Nazilli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Alperen Kılıç’ın 23 Nisan ile ilgili “Çocukları soyup dans ettirmek, köçek gibi oynatmak değil bu bayramlar” şeklindeki paylaşımını, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, TBMM gündemine taşıdı. Müdür Kılıç’ın paylaşımında, henüz reşit olmayan çocuklara karşı çocuğa yönelik istismar ve cinsiyetçi bir yaklaşık sergilendiğini belirten Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi verdi.

Nazilli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Alperen Kılıç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda okullarda yapılan kutlama gösterileriyle ilgili skandal bir paylaşımda bulundu.

o-mudur-hakkinda-sorusturma-istendibulbul-bakan-tekinden-cevap-bekliyor-internet-gazete-464849-855f9e091b526d71dac6572f255ce5df.jpeg

Ses getiren Müdür Kılıç’ın paylaşımında,

“Ufacık çocukları soyup dans ettirmek, köçek gibi oynatmak değil bu bayramlar. Atalarımız kötülenmesin! Meclisin açılması ile bir alakası yok çünkü.” ifadeleri yer aldı. Kısa sürede paylaşımın tepki almasıyla birlikte Kılıç, “Gazi meclisimizin düşman saldırıları altında açılması ile çocuklarımızın yabancı müziklerle dans etmelerinin ne ilişkisi var? Bunu sordum anlayan beri gelsin” diyerek ikinci bir paylaşımda bulundu.

Reşit olmayan çocuklar üzerinden “soyup soğana çevirmek” ifadeleri kimileri tarafından büyük tepki topladı. CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Nazilli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Alperen Kılıç’ın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen gösterilerle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı çocuklara karşı paylaşımını “cinsiyetçi” bularak konuyu meclis gündemine taşıdı.

o-mudur-hakkinda-sorusturma-istendibulbul-bakan-tekinden-cevap-bekliyor-internet-gazete-464849-a4ae2f330f489ceff39025327dedab32.jpeg

BÜLBÜL, BAKAN TEKİN’E SORU ÖNERGESİ VERDİ

Aydın Nazilli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Alperen Kılıç’ın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan gösterilerle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çocukların gösterileri ile ilgili olarak “Ufacık çocukları soyup dans ettirmek, köçek gibi oynatmak değildir bayramlar.” şeklinde henüz reşit olmayan çocuklara karşı çocuğa yönelik istismar ve cinsiyetçi bir açıklama yaptığını ifade eden CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

“CİNSİYETÇİ ZİHNİYET ÇOCUKLARI ZEHİRLEYECEK”

Olayın çocuk istismarı ve cinsiyetçi söylemler kapsamında olduğunu belirten CHP’li Bülbül, konu ile ilgili olarak,

“Yapılan bu açıklama çocukları korumaktan çok öte, çocukların alenen istismar edilmesidir. Bahsi geçen okul müdürü hakkında derhal idari bir soruşturma başlatılmalıdır. Sarf edilen bu skandal sözler Anayasa’nın 2. Maddesi olan ‘Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir’ ilkesine açıkça aykırıdır.
Ülke genelinde bu sebepten dolayı kaç MEB çalışanı hakkında soruşturma başlatıldığı ise meçhuldür. Çocukların emanet edildiği kamu görevlilerine toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi, çocuk ve ergen ruh sağlığı dersleri verilmeli; hukuka aykırı davrandıkları anda idari yaptırımlar zaman kaybetmeden uygulanmalıdır. Öte yandan çocuk istismarına yönelik ve cinsiyetçi zihniyet çocuklarımızı zehirlemeye devam edecektir.” dedi.

CHP’li Bülbül, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde, “Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ile alakalı olarak yaptığı cinsiyetçi açıklamalar nedeniyle Aydın Nazilli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Alperen Kılıç’ın hakkında tarafınızca herhangi bir idari soruşturma başlatılmış mıdır? Şayet soruşturma yapılmayacak ise sebebi nedir Ülke genelinde bu sebepten dolayı kaç MEB çalışanı hakkında soruşturma başlatılmıştır? Bu kişi hangi yetkiye dayanarak böyle bir açıklama yapmaktadır? Milli Eğitim İl Müdürü’nün böyle bir açıklamadan bilgisi var mıdır? Bu kişinin çocuğa yönelik istismar ve cinsiyetçi açıklamasının Anayasa’nın 2. Maddesi olan “Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir” ilkesine aykırı olduğunu düşünüyor musunuz?” sorularını yöneltti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.