Aydın'dan 69 milyon dolarlık ihracat

Aydın'dan 69 milyon dolarlık ihracat
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından yapılan açıklamada, ihracat rakamları hakkında bilgiler verildi. Buna göre Aydın'ın 2024 yılı nisan ayı ihracatı, 69 milyon dolar olarak gerçekleşti.

EİB tarafından yapılan açıklamada, nisan ayında toplamda 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracata imza atıldığı aktarıldı. 2024 yılının ocak-nisan döneminde ise ihracatın 6 milyar 18 milyon dolar olarak gerçekleştiği bilgisi verildi. EİB, Aydın’ın 2024 yılı nisan ayı ihracat rakamlarına dair bilgileri de paylaştı. Buna göre, birçok ihracat ürününe sahip Aydın’ın nisan ayı ihracat rakamı 69 milyon dolar olarak kayıtlara geçirildi.

RAKAMLAR PAYLAŞILDI

Öte yandan Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin, 2024 yılı nisan ayında ihracatını yüzde 10’luk artışla 70 milyon dolara taşıdığı ifade edildi. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ise ihracatını 39 milyon dolara yükseltti. Ege Bölgesi 2024 yılının nisan ayında ihracatını 2 milyar 323 milyon dolara yükseltti. İzmir, Ege Bölgesi ihracatına 1 milyar 437 milyon dolarlık katkı sağladı. Bu ihracatın 256 milyon dolarlık dilimi Ege Serbest Bölgesi ve İzmir Serbest Bölgesi’nden yapıldı. Ege Bölgesi'nin illerine bakıldığında nisan ayında Aydın 69 milyon dolar, Kütahya 31 milyon dolar, Uşak 23 milyon dolar, Afyonkarahisar 22 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.