Aydın'ın bisikletli imamları!

Aydın'ın bisikletli imamları!
Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından 3 yıldan bu yana sürdürülen etkinlik kapsamında imam adayı öğrenciler bir taraftan spor yapma imkanına kavuşurken, diğer yandan mesleki gelişimlerine katkı sağlıyor.

Öğretmenleriyle birlikte bisikletleriyle gruplar halinde kırsal mahallelere giden öğrenciler, namazlarda imamlık ve müezzinlik görevini üstleniyor.

aw189279-02.jpg

İmam hatip öğrencileri etkinlik kapsamında, mezun olduktan sonra üstlenecekleri meslekleriyle ilgili deneyim kazanmış oluyor.

aw189279-01.jpg

KIRSAL MAHALLELERE BİSİKLET TURU
Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri, 3 yıl önce başlattıkları bisiklet turlarını sürdürüyor. Geleneksel hale getirilen etkinlik kapsamında öğretmen ve öğrenciler her hafta Efeler ilçesine bağlı bir kırsal mahalleye bisiklet turu düzenliyor. Katılımcılar, cuma namazlarını da gittikleri mahallede kılıyor.

aw189279-03.jpg

ETKİNLİK 3 YILDIR SÜRDÜRÜLÜYOR
Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Hakan Örs, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, öğrencilerin hem spor yapmasını sağlamak hem de mesleki gelişimleri adına 2021 yılında etkinliği başlattıklarını dile getirdi. Etkinliğin öğrenci öğretmen kaynaşmasına da vesile olduğunu belirten Örs, aynı zamanda bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını hedeflediklerini aktardı.

aw189279-04.jpg

"BİR NEVİ STAJLARINI YAPMIŞ OLUYORLAR"
“Bu etkinlikle öğrenciler hem düzenli spor yapma alışkanlığı kazanıyor hem de camilerde imam ve müezzinlik görevlerini üstlenerek, bir nevi stajlarını yapmış oluyorlar" diyen Örs, "Bu çerçevede bu hafta Baltaköy Mahallesi Orta Camii’ne pedal çeviren 40 kişilik grup toplam 30 km bisiklet sürerek bu etkinliği tamamladı. Programımız 2021 yılından bu yana farklı rotalarda devam ediyor” ifadelerini kullandı.

aw189279-05.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.