Aydınlılara 'sıcaklık' uyarısı

Aydınlılara 'sıcaklık' uyarısı
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından Aydın için sıcaklık uyarısı yapıldı. Sıcaklıkların yarından itibaren mevsim normallerinin 4 ile 6 derece üzerine çıkacağına dikkat çekilirken, kronik rahatsızlığı bulananlar, yaşlılar ve çocuklara yönelik tavsiyelerde bulunuldu.

Aydın'da yarın itibariyle sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacak olması nedeniyle Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi bir açıklama yaptı.

"DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALI"

Açıklamada, sıcaklıkların özellikle 11.00 ve 16.00 saatleri arasında etkisini göstereceğine dikkat çekilirken, “Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.

"TAHMİN RAPORLARI TAKİP EDİLMELİ"

Açıklamada ayrıca, yetkililer tarafından yapılan uyarıların dikkate alınması istenirken, şunlar kaydedildi: "Hava sıcaklıkları ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ve Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin yayınlayacağı tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir."

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.