Başkan Tetik’ten çarpıcı açıklamalar

Başkan Tetik’ten çarpıcı açıklamalar
 Muhabir
Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, gazetecilerle bir araya geldi. Belediyenin mali durumuna ilişkin çarpıcı açıklamalar yapan Başkan Tetik, “Belediyeye gelen tüm faturaları tek tek inceliyorum.” dedi.

Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, makamında gazetecileri ağırladı. Başkan Tetik, sohbet havasında geçen ziyarette belediyenin mali durumuna ilişkin gözlemlerini aktardı, soruları yanıtladı.

Belediyenin borçlarına değinen Tetik, sıkı para politikası izleyeceklerini belirterek gelir gider dengesini kurmaya çalıştıklarını anlattı. Seçim sürecinde de sıklıkla kullandığı “Yemem, yedirmem.” cümlesini tekrarlayan Tetik, “Ödemeleri bizzat takip ediyorum. Bütün faturaları inceliyorum. Hiçbir şekilde gerçek olmayan faturayı kabul etmiyorum.” şeklinde konuştu.

“PROFESYONEL EKİP YÖNETECEK”

Nazilli Belediyesi’nin iştiraki olan NAZBEL Şirketi’nden kendisine ödenecek maaşı da reddettiğini belirten Tetik “NAZBEL’i profesyonel bir ekip yönetecek. Başına siyaset gözetmeksizin liyakat sahibi bir yönetici getirilecek” dedi.

baskan-tetikten-carpici-aciklamalar-siki-para-politikasi-uyguluyoruz-internet-gazete-464855-d6542068424c403018f3896232faf0a1.jpeg

“İNSANLARI EKMEĞİNDEN ETMENİN ANLAMI YOK”

Belediyenin gelirlerinin az olmadığını aktaran Tetik, doğru politika ile borçların ödenebileceğini aktardı. Personel sayısında fazlalık olduğu yönündeki söylentiler üzerine sorulan “Personel çıkaracak mısınız” sorusunu yanıtlayan Başkan Tetik, “Seçim zamanı da sorulmuştu, aynı cevabı verdim, çıkarmayacağım. İnsanları ekmeğinden etmenin bir anlamı yok. Sadece doğru birimde çalışmayan insanlar var, böyle değişiklikler yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“SIKI PARA POLİTİKASI UYGULAYACAĞIZ”

Başkan Tetik, “Bir kalem mal alınacaksa bunun takibi ciddi şekilde yapılacak. Örneğin tavuk pilav savurganlığına bir son vereceğiz. Sekreterim bir karanfil alınacaksa bile bunu bana soruyor. Bazı mal alımlarında yüksek fatura ödemelerin altına imzalar atılmış. Ben alınan malı kontrol edip, faturasına öyle imza atacağım” diye konuştu.

“YOLDA KALDIK”

Belediyenin genel durumunu da titizlikle incelemeye devam ettiklerini belirten Tetik, içinde bulundukları durumu, başından geçen bir olayla anlattı. Ankara’ya giderken makam aracıyla yolda kaldıklarını söyleyen Tetik, “Şehir içinde VİP araçla gezmeyi sevmiyorum. Ama mecbur kaldık, araçların durumu çok kötü. Ankara ziyareti öncesi Sağlık Müdürlüğü’nün bir çalışmasında VİP aracın kayışı koptu. Ankara’ya Wolkswagen araçla gittik ve Afyonkarahisar’da yolda kaldık. Ford aracın gelmesini bekledik. Wolkswagen’in motoru 400 bin TL’ye yenilenmiş. Diğer Ford da çok eski bir araç. 'Yeni makam aracı alalım' dediler istemedim. Kurban geliyor. Çöp araçlarımız eksik. Onları almamız lazım. Araçlar eski ve ciddi bakım masrafları var.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.