Didim'de 'Her çocuk bir bilim insanı' projesi

Didim'de 'Her çocuk bir bilim insanı' projesi
Didim Anaokulunun katıldığı “Her çocuk bir bilim insanı eTwinning projesi” kapsamında öğrenciler, bilimi uygulamalı olarak öğreniyor.

Didim Anaokulu öğretmenlerinden Duygu Tercan Civcir ve Necla Çalışır Şavlı öncülüğünde uygulanan proje kapsamında Romanya'dan iki öğretmen ve Türkiye’deki farklı illerde görev yapan okullardan beş öğretmen, öğrencilere bilimi yakından anlattı. Simya ile başlayan bilim, öğrencilere deneme-yanılma yöntemi ile anlatılacak. Bilim insanlarının hangi yollardan geçtikleri ve başarıya başarısızlıklardan geçtiklerini anlatan öğretmenler, öğrencilerin her sorularına cevap oluyor.

didimde-her-cocuk-bir-bilim-insani-projesi-intenret-gazete-ebru-gormez-467585-c3a66dd37f30819df0b0593572146ce5.jpg

Projeyle ilgili yapılan açıklamada, "İnsanoğlu doğası gereği küçük yaşlardan itibaren kendi kendine deneyerek öğrenir. Bir cismin yere atılmasıyla çıkan sesi, yuvarlanıp yuvarlanmadığını kontrol ederler. Sürekli soru sorarak, araştırma yaparak küçük araştırmacılar ortaya çıkacak. Gelecek yıllarda meraklarını sürdürmek için basit örneklerle bilim, bilim ve doğa etkinliklerine yöneliyorlar. Çocuklar bilime ve bilim adamlarına ilgi duyarlar ve rol model deneyleri yaparlar. Sebep-sonuç ilişkileri kurarak problem çözme becerilerini geliştirirler" ifadeleri kullanılarak, çocukların bu becerilerinin geliştirilmesinin hedeflendiği aktarıldı.
Proje çalışmaları olarak Isaac Newton, Thomas Edison ve Albert Einstein gibi bilim insanlarının tanıtılması ve çeşitli deneyler yapılması planlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.