• 14 Kasım 2017, Salı 17:17

"Bilenler 10-15 tane alıyor"

Halk pazarında satışa sunulan, Bozdoğan cevizli sucuk, bilenlerin gözdesi, bilmeyenleri ise şaşırtıyor. Öyle ki bu tadı bilenler 10-15 tane birden satın alıyor.

Halk pazarında satışa sunulan, Bozdoğan cevizli sucuk, bilenlerin gözdesi, bilmeyenleri ise şaşırtıyor. Öyle ki bu tadı bilenler 10-15 tane birden satın alıyor.

 

Dört yıldır, Bozdoğan cevizli sucuk satışı gerçekleştiren ve Çine’den Efeler’e, Sultanhisar’a kadar pazarlarda tezgah açan Ergün Göktaş, satışlardan memnun olduğunu kaydediyor.

"BEKLERSE SULANIR"

Bozdoğan cevizli sucuğun yapımını anlatan Göktaş, “Bu sucuk, Bozdoğan yöresine aittir. Şeker, nişasta ve cevizden oluşur. Çok eski 80-90 senelik bir geçmişe ait tattır. Genelde Nazilli yöresi daha çok bilir. İp cevize geçiriliyor, kasanın içinde nişastaya kat kat bandırılıyor ve asılıp diziliyor. Sabaha karşı yapılıyor, çünkü bir iki gün kalsa bile sulanma oluyor” diyor.

"MUM ZANNEDENLER OLUYOR"

İlgiden memnun olduğunu belirten Göktaş, “Bilenler 10-15 tane alıyor. Ancak mum zannedenler de çok oluyor. Mum sanıp, satın alıp daha sonra ‘Nasıl yakılacak’ diye sordukları bile oluyor” şeklinde konuşuyor. Bozdoğan cevizli sucuğunun tanesi 2.5 TL’den satışa sunuluyor (ŞERMİN ÇOLAK)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.
12 / 0 Açık
Yarın: 17/2 Güneşli