Karacasu’da satışlara onay

Karacasu’da satışlara onay
 Muhabir
Karacasu Belediye Meclis Toplantısı'nda belediyenin borçları için yapılması planlanan satışlar oylandı. CHP’li üyelerin oylarıyla karar onaylandı. Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, "Bu borçlardan dolayı satmazsak, altımızdaki binayı da kaybedersek şaşmayın" ifadelerini kullandı.

Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Egemen Gülmüş'ün haberine göre, Karacasu Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı, Karacasu Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı başkanlığında toplanan meclisin ana gündeminde belediye borçları ve satışlar vardı.

karacasuda-satislar-onaylandi-internet-gazete-468726-0035a1178ed4d3fbf835e8d3b73d6081.jpg

Yenice Mahallesi Zafer Mevki 274 ada 24 parsel, Cumhuriyet Mevki 249 ada 7 parsel, 249 ada 6 parsel, 246 ada 2 parsel, Bingeç Mahallesi 116 ada 2 parsel, Yenice Mahallesi 429 ada 1 parsel, Yenice Mahallesi 427 ada 1 parsel, Yenice Mahallesi 424 ada 1 parsel, Yenice Mahallesi 428 ada 1 parsel, Kuyucak Çiftlik Başaran 486 ada 17 parsel, 486 ada 15 parsel, Yaylalı Mahallesi 224 ada 14 parsellerin satış işlemlerinin görüşülmesi maddesi oylanmadan önce Başkan Büyükyapıcı açıklamalarda bulundu.

karacasuda-satislar-onaylandi-internet-gazete-468726-e4b65c616b683064b4be56e287c92ce0.jpg

“ELİMİZDEKİLERDEN OLABİLİRİZ”

Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, "Bu günümüzün en sancılı konusu. Mevcut bütçemiz bütün giderlerimiz dahil 90 milyon lira. Bunu aşmamız mümkün değil. 23 milyon lira hemen önümüze konmuş fatura var. Çoğu icraya gitmeyi hesaplıyorlar. Daha önce geldiğinizde tüm meclis üyelerimiz gibi sizlere de bilgi verdim. Değerli gelir getiren mülkler değil de daha çok atıl kullanmadığımız mülkleri verelim istiyoruz. Yenice'de Başaran'a doğru giden onun içinden bir yol geçtiği o yolun üstteki parselleri de bağladığı gibi duyumlar aldık bu sebeple burayı oylamaya koymayacağız. Onu bir dahaki toplantılara değerlendirmek üzere bırakacağım.

karacasuda-satislar-onaylandi-internet-gazete-468726-005891acaa4259e1fbcb8d06cbf183b0.jpg

Bir Bingeç Mahallesi'ndeki yer var. Buranın gölet yeri ile takas durumları varmış. Bu sebeple burayı da bir dahakinde toplantıya bırakacağız. Bu sattığımız yerlerden ne kadar gelir elde ettik ne kadar borç ödedik bunları da tek tek açık açık sizlerle her zaman olduğu gibi paylaşacağım. Encümenimizi de açık bir şekilde canlı yayında yapacağım. Hepimiz paylaşacağız bu sorunları beraber aşacağız. Sattığımız yerlerden elde ettiğimiz gelirlerle kaç para kazandık, bu parayı nereye harcadık hepsini sizlere anlatacağız. Bu borçları ödemezsek çok büyük sorun yaşayabiliriz. Bu defa elimizdekilerden de olacağız. İcra masrafları ile karşı karşıya kalacağız.” dedi.

karacasuda-satislar-onaylandi-internet-gazete-468726-c35644c1861e08cc288c21f2d29513b0.jpg

“ARAZİ SATTIĞIMIZ MAHALLELERE GİREMEYİZ”

Satış maddesi oylanmadan söz alan MHP'li Meclis Üyesi Mehmet Gümüş, "Sizin anlattığınız bu borçlar yarın ödenecekmiş gibi bir algı. Biz bu borçları bir bir bilmek istiyoruz. Bütçe emanetleri nedir, taksitler ne kadar öğrenmek istiyoruz. Tamam borçluyuz. Bu borçları ödemek için bir zaman istesek. Biz arazi sattığımız mahallelere gitsek bizi o mahallelere sokmazlar. Bu bir gerçek. Arazilere dokunmadan nasıl halledebiliriz buna bakmamız lazım. Önerim şu yeni yapılan binanın satılmasıdır. Müfettiş çağırın gelsin. Ne yapıldıysa, yanlış neredeyse, imzaları atanlar kimlerse hesap sorulsun" ifadelerini kullandı.

karacasuda-satislar-onaylandi-internet-gazete-468726-dd618ac1a29b3ce8d7dea57847e95a65.jpg

“ALTIMIZDAKİ BİNAYI DA KAYBEDEBİLİRİZ”

Başkan Büyükyapıca da, "Ben güncel borçları iki yere de astım. Her şeyimiz şeffaf ve açık. Muhasebemiz orada duruyor. 23 milyonluk hemen ödenecek borçların faturaları ellerinde. Ben bu listeyi yaparken Cumhur İttifakı meclis üyelerimizi ve İsa Bey'i bilgilendirdik. Muhasebecimiz de önceki dönemdeki muhasebecimiz. Aynı görev yerinde duruyor. Gidip faturaları görebilirsiniz. Buna hakkınız var. Biz yaptık oldu diye bir şey yok. Bu memleket hepimizin. Sokaktaki 739 bin liralık ışıklandırmalara icra geldi. Yemin ediyorum 100 bin lira icra geldi. Nasıl oldu bu kadar hızlı icra geldi anlamadık. Dört takside böldürmüşler bunu ödedik. Düşüşün 23 milyon liralık önümüze konmuş bu faturalar da icraya giderse ne masraflarla karşılaşırız. Bu sefer elimizdekileri satsak da halledemeyiz. Sizler her biriniz ticaret adamsınız. Lütfen mantıklı düşünelim. Başka bir fikriniz varsa onu yapalım. İller Bankasından alınan borçlar sebebiyle elimize geçen para işçi paralarına yetmiyor. Ben 10 yıl bu görevi yaptım. Mal satmadım daha aldım. Herkes gördü. Ama şimdi satmazsak altımızdaki binayı da kaybedersek şaşmayın. Doğru hamle yapacağız. Allah aşkına söyleyin. Şu yolu izleyelim deyin onu yapalım" şeklinde konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI ÇEKİMSER

Tartışmalı madde, CHP'li Meclis üyelerinin tamamının kabul oyu ve Cumhur İttifakı'ndan 3 üyenin çekimser, bir üyenin de ret oyu ile oy çokluğuyla kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.