Koçarlı'daki cinayetin zanlısı 2'nci kez hakim karşısına çıktı

Koçarlı'daki cinayetin zanlısı 2'nci kez hakim karşısına çıktı
ABONE OL
Aydın'ın Koçarlı ilçesinde yaşayan Mustafa Aydoğdu, eşi Necla Aydoğdu'nun boğazını keserek öldürmüştü. Sanık Mustafa Aydoğdu bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı.

ŞEVVAL ATEŞ- Olay, Aydın'ın Koçarlı ilçesinde Ağustos ayında yaşanmıştı. Psikolojik rahatsızlığı olan Mustafa Aydoğdu, 2 aylık eşi Necla Aydoğdu'yu gittikleri yayla evinden boğazını keserek öldürmüştü. 3.Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan ikinci duruşmada Mustafa Aydoğdu, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti nedeniyle İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda olduğu için katılamadı. Sanık Mustafa Aydoğdu'nun annesi ve maktül Necla Aydoğdu'nun anne ve babası katıldı.

"NECLA VE ANNESİ DURUMU BİLİYORDU"
Sanık Mustafa Aydoğdu'nun annesi Birgül Aydoğdu, dünürünün ve gelini Necla Aydoğdu'nun durumu bildiğini iddia ederek, "Mustafa benim oğlum olur. Kendisinin rahatsızlığından eşinin ve kayınvalidesinin evlenmeden önce haberleri vardı. Şöyle ki evlenmeden önce birlikte Kaplıcalar'a gitmişler. Burada "psikolojik rahatsızlık geçirdim" dedi. Bu hususu bana oğlum Mustafa söyledi. Nejla da Mustafa'nın hap kullandığını biliyordu. Bunu kendisi bana söyledi. İnsanlık hali olabilir diye de belirtti. Sanık Ankara'ya gidecekti. Telefonu kapalıydı. Polislere söyledik ancak ilgilenmediler. Ertesi gün 4'te geldi. Önce Mustafa kahvaltı yaptı. Evden çıktı gittim istifa edeceğini belirtti. Babası peşinden gitti. Bende Nejla ile durumu belirtmek ve tedavi ettirmek için karakola ve çeşitli sağlık kuruluşlarına gittik. Eve döndük. Mustafa da gelmişti. Polisler kapıyı çalınca Mustafa kapıyı kilitledi açmadı. Nejla ile yaylaya gideceklerini söylediler ama giderken haber vermediler. Bana da evin kapısını açmadılar. Bir süre sonra evden ayrıldıklarını gördüm. Penceremden baktığımda gidiyorlardı. Babası engel olmak istedi hatta arabanın anahtarını bile almıştı. Bu köy meydanında oldu. Önceden bir yere gezmeye gideceği zaman ziynet eşyalarını bana bırakırdı. Bu sefer bırakmamışlardı. Elinde bıçak da görmedim." ifadelerini kullandı.

"NECLA OĞLUMA HAKARET ETMİŞ"
Anne Aydoğdu, gelini Necla Aydoğdu'nun oğlu Mustafa'ya hakaret ettiğini ve maaşını almak istediğini vurguladı. Anne Aydoğdu, "Bu olaydan bir hafta önce Necla, Mustafa'ya "maaşını bana vereceksin" ve "şerefsiz" kelimelerini kullanmış. Bunu bana Mustafa söyledi. Mustafa'nın bunu takıntı haline getirdiği belliydi. Sanık olaydan 3 gün öncesinden ilaçları kullanmayı bırakmıştı. Benim olaya dair bilgim ve görgüm bundan ibarettir." dedi.

"YALAN SÖYLÜYOR"
Cinayete kurban giden Necla Aydoğdu'nun annesi Selma Alp ise sanık Mustafa Aydoğdu'nun rahatsızlığını bilmediklerini ifade etti. Kızı Necla'nın yayla evine zorla götürüldüğünü söyleyen anne Alp, "Biz hap kullandığını da rahatsızlığını da bilmiyoruz. Bilmiş olsa kızım bana söyler. Kızım zorla götürüldü. Ömür boyu müebbetini istiyorum. Benim kızım asla şerefsiz kesilmesi kullanmaz" diye konuştu.

Sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için raporun beklenmesine ve tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.