MHP Efeler’den belediyenin kreş zammına tepki

MHP Efeler’den belediyenin kreş zammına tepki
 Muhabir
Efeler Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısında Efeler Belediyesi’ne ait Gündüz Bakım Evlerinde fiyat artışına gidilmesi karar verilmişti. Karar doğrultusunda kreş fiyatları 7 ile 8 bin lira bandına çıktı. Efeler Belediyesi MHP’li Meclis Üyeleri, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Efeler Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısında Efeler Belediyesi bünyesinde ilçede toplamda 5 tane bulunan Gündüz Bakım Evleri’nin fiyatlarında artışa gidilmesi kararlaştırıldı. Plan ve bütçe komisyonunda fiyatların 2 bin 500 liradan 7 ile 8 bin lira bandında çıkacağı kesinleşti. Efeler Belediyesi MHP’li Meclis üyeleri, ise karara tepki göstererek konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendireceklerine dair açıklama paylaştı. MHP’li Meclis üyeleri, kreş fiyatlarının artışına karşılık maliyetlerin plan ve bütçe komisyonunda görüşülüp detaylı olarak incelenmesini ve dolayısıyla giderleri düşürerek uygulanacak artış miktarının daha makul bir seviyede tutulmasını önerdiklerini ifade etti.

whatsapp-image-2024-05-06-at-20-31-41.jpeg

“KREŞLER HEDEF KİTLEDEN UZAKLAŞTIRILDI”

Efeler Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısında gündem dışı olarak görüşülmesi teklifiyle gündeme alınan Belediye iştirakindeki kreşlerin aylık ücretleri ile ilgili açıklama yapan MHP’li Meclis üyeleri, “Kamuoyunda da bilindiği üzere Belediye bünyesinde bulunan kreşlere yüzde 285 oranında yapılan zam cumhur ittifakı meclis üyelerimizin itirazına ve şerhine rağmen CHP gurubunun oylarıyla kabul edilerek hayata geçirilmiştir. Oysa ki Belediyemiz iştirakindeki kreşler kar amacı gütmeyen, kadın istihdamını teşvik edici işletmeler olmalıdır. Uygulanan zam ile kreşlerimizin aylık ücreti 8 bin lira mertebesine yükseltilmiş ve böylelikle hedef kitlemiz olması gereken asgari ücretle çalışan kadınlarımıza yardımcı olabilecek bir durumdan uzaklaşmıştır” dedi.

whatsapp-image-2024-05-06-at-20-32-03.jpeg

“KAR VE ZARAR DETAYLI SUNULMADI”

Karara gerekçe olarak işletmelerin zararının gösterildiğini aktaran MHP’li Meclis üyeleri, “Ancak kar-zarar durumu plan ve bütçe komisyonuna detaylı bir şekilde sunulmamıştır. Bizler kreşlerimizde kira, çalışan eleman sayıları ve malzeme tedariklerinin gereğinin çok üzerinde olduğunu bilmekteyiz. Dolayısıyla bir işletmenin kar-zarar durumunu düzeltmek için yüzde 285 oranında zam yapılmasını değil maliyetlerin plan ve bütçe komisyonunda görüşülüp detaylı olarak incelenmesini ve dolayısıyla giderleri düşürerek uygulanacak artış miktarının daha makul bir seviyede tutulmasını önerdik. Ancak önerimiz kabul görmemiş ve mevcut durumda üzülerek belirtmek isteriz ki Belediyemiz bünyesindeki kreşler amacından uzaklaştırılmıştır” diye konuştu.

Öte yandan MHP’li Meclis üyeleri, konu ile ilgili olarak Haziran ayı meclis toplantısında konunun yeniden görüşülmesi ile ilgili önerge vereceklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum