Muhtar adayından 'mazbata' isyanı

Muhtar adayından 'mazbata' isyanı
31 Mart Yerel Seçimleri'nde Aydın’ın Köşk ilçesine bağlı Menteşeler Mahallesi’nde muhtar seçilen Ramazan Aydın, sabıkası olduğu gerekçesiyle mazbatasının verilmediğini dile getirerek tepki gösterdi. "Madem sabıkam vardı neden adaylığım kabul edildi?" diyen Aydın, en azından demokrasi gereği seçimin tekrarlanması gerektiğini söyledi.

Muhtar Aydın seçilmesinin ardından mazbatasını almayı beklerken, büyük bir şok yaşadı. Aydın, 164 seçmenin oy kullandığı mahallede 85 oy alarak muhtar seçildi. 69 oy alan rakibi ve aynı zamanda amca oğlu olan Fatih Aydın, sabıkası olduğu gerekçesiyle Ramazan Aydın'ı İlçe Seçim Kurulu’na şikayet etti. Yapılan incelemede Aydın’ın 2016 yılında “hakaret” suçundan 1 yıl 6 ay 10 gün hapis cezası aldığı belirlendi. Bunun üzerine Ramazan Aydın’ın seçilme yeterliliği taşımadığına karar verilirken, mazbata Fatih Aydın’a teslim edildi.

aw189076-01.jpg

"NEDEN BAŞTA ADAY OLMAM ENGELLENMEDİ?"
Yaşananlara tepki gösteren Ramazan Aydın, "Her muhtar adayı gibi biz de evraklarımızı teslim ederek aday olduk. İlgili kurumlar bunu inceledi. Madem böyle bir engel vardı niçin başta aday olmam engellenmedi. Seçimi kazanınca mı bu durum ortaya çıktı. Bu durumu sadece bana değil aynı zamanda halkın oyuna da saygısızlık olarak görüyorum" ifadelerini kullandı. Aydın, aday olmasa dahi demokrasinin gereği olarak seçimin tekrarlanması gerektiğini öne sürdü.

aw189076-03.jpg

"SEÇİMİN TEKRARLANMASINI İSTİYORUZ"
"Muhtarlık seçimleri için mevcut muhtar Fatih Aydın ve ben adaydık. Seçim sonrasında 85 oy alarak birinci çıktım ve seçimi kazandım. Ancak ben mazbatamı almayı beklerken bu durumla karşılaştım" diyen Ramazan Aydın, şunları kaydetti: "Geçtiğimiz günlerde beni aradılar ve İlçe Seçim Kurulu’na çağırdılar. Durumu orada öğrendim. Ben mazbatamı almaya gideceğim sanarken, sabıkam olduğu gerekçesiyle mazbatayı daha az oy alan adaya verdiler. Sözü edilen bu sabıka da 2016 yılında mevcut muhtar Fatih Aydın ile karıştığımız bir olaydan kaynaklı olduğunu sanıyorum. Yetkililerden isteğim seçimin tekrarlanması. Ben seçime giremesem bile halkın iradesinin tam tecelli etmesi bakımından köyümüzdeki seçimin tekrarlanmasını istiyoruz."

aw189076-04.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.