Nazilli'de işlenen kadın cinayetinin davası görüldü

Nazilli'de işlenen kadın cinayetinin davası görüldü
 Muhabir
Aydın’ın Nazilli ilçesinde geçtiğimiz yıl eşini boğarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan şahıs ifadesini değiştirdi. Sanığın tutukluluk haline devam edilmedi kararı verildi.

Geçtiğimiz 5 Mayıs 2023 tarihinde Yeni Mahalle'de yaşanan olayda iki çocuk annesi Edanur Arslan, evden gelen bağırma sesleri üzerine eve giren yakınları tarafından baygın halde bulunmuş ve hastanede hayatını kaybetmişti.
Olayın ardından eşi M.A, polis merkezine giderek eşini darp ettiğini söylemiş ve teslim olmuştu.
Olaya ilişkin ilk duruşma Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya “Kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık M.A. ve ailesi ile taraf avukatları katıldı.

Maktul Edanur Arslan’ın Erzurum’daki annesi ve babası duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

whatsapp-image-2024-05-16-at-00-28-44.jpeg

Duruşmada ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) avukatları, Aydın Baro Başkanı Avukat Sezgin Çetin, Aydın Barosu Nazilli temsilcisi Emel Şahin, CHP Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu temsilcisi Avukat Gamze Kahya, avukatlar Nezahat İçer ve Avukat Aylin Öner ile CHP İlçe Başkanı Avukat Sema Aslıhan Ökmen yer aldı.

whatsapp-image-2024-05-16-at-00-28-44-1.jpeg

SANIK İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ
Duruşmada konuşan M.A, eşini yastıkla boğduğu yönündeki ilk ifadesini reddederek suçsuz olduğunu ileri sürdü.
Olay günü uyuşturucu madde kullandığını belirten M.A, “Ben kavga sırasında eşimin yüzünün sağ tarafına bir tokat atmıştım, burnuna herhangi darbe vurmadım. Edanur’un kavga sırasında başını duvara çarptığını gördüm. Edanur daha sonra odaya yatmaya gitti. Ben evden çıkıp geri döndüğümde onu yerde baygın halde yatarken buldum ve uyansın diye yüzüne su döktüm. Sonra da ablama haber vermek için evden çıktım. Üzerime atılan suçlamayı kabul etmiyorum. Ben kesinlikle eşimin boğazını sıkmadım ve yastıkla ağzını ve burnunu kapatacak şekilde bastırmadım. Ben sadece bir tokat atmıştım. Keşke bu olay yaşanmasaydı, keşke olan bana olsaydı.” dedi.

Hakimin, 'Edanur yerde hareketsiz yatarken yastıkla yüzüne bastırdım' şeklindeki ilk ifadesini hatırlattığı M.A, o gün olayın şokuyla sorulan her soruya ‘evet’ dediğini söylediğini aktardı.

"ÖLDÜRMEKLE TEHDİT EDİYORDU"
Edanur Arslan’ın annesi Kibriye Özdemir ve babası Mahmut Özdemir, sanığın kızlarını defalarca ölümle tehdit ettiğini savundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile KADEM avukatları, sanığın iddianameye uygun ceza almasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık tarafın uyuşturucu madde kullanması nedeniyle adli rapor alınması talebini reddetti ve tutukluluk halinin devamına karar verdi. Dava, 11 Hazirana ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.