Söke'de moraller yerinde

Söke'de moraller yerinde
 Muhabir
Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, Söke Ovası'nda pamuk ekiminin yüzde 90 oranında tamamlandığını kaydetti. Bu dönem 350 bin dönümlük alana pamuk ekimi beklediklerini dile getiren Tanyeri, Söke Ovası için bu rakamın çok güzel olduğunu aktardı.

Söke Ovası, Türkiye'nin en önemli pamuk üretim sahaları arasında bulunuyor. 450 bin dekar ekilebilir araziye sahip ve "Türkiye'nin Pamuk Ambarı" olarak tabir edilen Söke'de, üreticiler pamuktan bu sezon da vazgeçmedi. Geçen ilçede pamuk, 315 bin dönümlük alana ekilmişti. Bu sene pamuğun 350 bin dönümlük alana ekildiği tahmin ediliyor. Söke Ovası'nda yüzde 90 oranında pamuk ekiminin tamamlandığı da öğrenildi.

soke-ovasinda-son-durum-468532-7612cf99086e62194ca366f5a51296d5.jpeg

"GÜZEL BİR SEZON OLMASINI DİLİYORUZ"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, "Ovada pamuk ekimi hala devam ediyor. Bu dönem 350 bin dönüm pamuk ekimi bekliyoruz. Söke Ovası için bu rakam çok güzel. Önümüzdeki günlerde de buğday hasadı başlıyor. Aydın ve Söke'de bulunan TMO ofisleri alım yapmaya hazır. Şuanda buğday fiyatları belli değil. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın fiyatları kısa sürede açıklayacağını düşünüyoruz. Güzel bir sezon olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum