12 proje bakanlığa gönderildi 

12 proje bakanlığa gönderildi 
ABONE OL
Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 139’uncu Yönetim Kurulu toplantısı Muğla’da gerçekleştirildi. Toplantıda 12 projenin bakanlığa gönderildiği söylendi. 

KIYMET SARIYILDIZ - Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un başkanlığında, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) toplantısı yapıldı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan ve GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan katıldı. 


HER İLDEN 4 PROJE SEÇİLDİ


Toplantıda Vali Aksoy, Ajansın 2021 yılı çalışma programı ve bütçesinde yapılacak değişiklikler hakkında bilgilendirmede bulundu. Ege bölgesinde 87 adet proje önerisi geldiğini söyleyen Vali Aksoy, her ilden 4 projenin bakanlığa gönderildiğini kaydetti. Aksoy yaptığı açıklamada, "Ajansımız bölgemizdeki kooperatif ve birliklerin üretim süreçlerinin iyileştirilmesi, kurumsal, markalaşma ve pazarlama kapasitelerinin güçlendirilmesi amacıyla 2021 yılında 'Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı'nı yürütecektir. Bunun yanında, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2021 yılında da Fizibilite Desteği Programı açıklayacağımız destek araçları arasında yer alacaktır. Söz konusu programların başvuru ve uygulama koşulları, yönetim kurulumuzca onaylandıktan sonra programlar ilan edilecektir. GEKA’nın, Güney Ege’deki sosyal sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda ve desteğiyle yürüttüğü 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, bölgemizden 87 adet proje önerisi gelmişti. Genel Sekreterlik tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu, her ilden 4 adet olmak üzere toplam 12 adet proje Ajans katkısı ile geliştirilerek bakanlığa gönderildi. Ayrıca, Kalkınma Ajanslarının 2021 yılı çalışma teması olarak belirlenen Kaynak Verimliği konusunda GEKA’nın planladığı faaliyetler kapsamında, Aydın ve Denizli’deki OSB’lere yönelik enerji ve su verimliliği etüt çalışmaları da yönetim kurulumuza sunulacaktır" dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.