Adalet teşkilatını daha da güçlendirmek amacıyla merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 15 bin yeni personel istihdam edileceği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği personel alımına ilişkin detayları paylaşan Adalet Bakanı Akın Gürlek, merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilecek yeni personelle adalet hizmetlerinin hız ve etkinliğini daha da artıracaklarını söyledi .

Sözleşmeli personelin 8 bini adliyelerde, 6 bin 100'ü Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde ve 900'ü İcra Kâtibi olarak İcra Dairelerde istihdam edilecek.

Bakan Gürlek, detayları 6 Haziran'da Resmî Gazete'de ve Adalet Bakanlığının web sitesinde yayımlanacak olan başvuruların 7-22 Haziran tarihleri arasında e-Devlet ve Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden yapılabilecegini belirtti .

Kaynak: HABER MERKEZİ