16 yaşında ilk kitabını yazdı

16 yaşında ilk kitabını yazdı
ABONE OL
Nazillili genç yazar Emine Müberra Baydar, ‘Sevde’ isimli ilk kitabını yazdı.

AYŞE AKTAŞ - Nazilli Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Emine Müberra Baydar, ilk kitabı Sevde’yi yayımladı. Tüm internet kitapçılarında yerini alan ‘Sevde’ isimli kitabın yazarı Baydar, kitap yazmaya devam edeceğini söyledi.

Pandemi sürecini kitap okuyarak ve yazarak değerlendirdiğini söyleyen Baydar, hedefinin YKS’de hukuk fakültesini kazanmak olduğunu belirtti. 

Genç yazar Baydar, "Okumayı çocukluğumdan beri çok severim. İlk önce ‘Sevde’ bir defter yaprağına yazdığım hikayeydi. Sonra öğretmenlerime gösterdim ve çok beğendiler. Kitaba çevirmeye karar verdik ve 1 ay içerisinde yazdım. 80 sayfalık bir hikaye ortaya çıktı. Hikaye ise bir ev kedisinin gözünden dünyaya, hayata bakışı konu alıyor. Yazmaya devam edeceğim. Hukuk fakültesini kazanmayı istiyorum. Hayatımın hep bir yerinde kitap yazmak olacak. Bu konuda kendimi geliştireceğim” diye konuştu.

Katıldığı edebiyat yarışmalarında ödül almaya hak kazanan Baydar, arkadaşlarına yazmak konusunda cesur olmalarını tavsiye ederken, ”Kitabım 3 bin adet basıldı. Sevde benim uzun zamandır düşlediğim çok kıymetli bir kitabım oldu. Hep içimden yükselen ‘yazmalısın’ seslerine ve Türkçe öğretmenimin beni desteklemesiyle iki sayfayken 80 sayfa oluveren, her bir sayfasını özenle yazdığım bir kitap. Yazmak isteyen arkadaşlarıma akranlarıma hiç korkmadan yazmalarını tavsiye ediyorum” dedi.
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.