2020, Karacasu'nun GEKA'da öncelikli olduğu yıl olacak

2020, Karacasu'nun GEKA'da öncelikli olduğu yıl olacak
ABONE OL
​​​​​​​Karacasu’da 18 Şubat Salı Günü Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in de katılacağı eko- turizm çalıştayı düzenlenecek.

GÜLAY ÖZTEKİN'İN ÖZEL HABERİ- Kaymakam Ahmet Soley’in ev sahipliğinde yapılacak olan Çalıştayda Karacasu’nun kültür turizmiyle birlikte eko ve doğa turizminin geliştirilmesi için neler yapılabileceği ele alınacak. Önümüzdeki 3 yıl içinde Aydın’da sadece Karacasu-Kuşadası ve Söke ilçelerinin Eko-turizmi destekleneceği bildirilirken Kaymakam Ahmet Soley, “2020 yılı Karacasu’nun GEKA’da öncelikli olduğu bir yıl olacak” dedi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) belirlediği 3 yıllık yol haritasında Kuşadası Söke ve Karacasu’da eko turizmin geliştirilmesi hedefleri yer alıyor. Bu kapsamda 18 Şubat Salı günü Karacasu’da eko ve doğa turizminin geliştirilmesi için geniş kapsamlı çalıştay düzenlenecek.  Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Kültür Müdürü Murat Yılmaz, Turizm dernekleri, turizmci yatırımcılar, akademisyenler olmak üzere dışarıdan 60 kişilik paydaşların davet edildiği, ilçe protokolünün de katılımıyla gerçekleşecek olan çalıştay, Büyükşehir Belediyesine ait Karacasu Kültür Merkezinde yapılacak. Kaymakam Ahmet Soley başkanlığında gün boyu sürecek olan çalıştayda Karacasu’nun UNESCO Dünya Mirası Listesine giren Afrodisias Antik Kenti dışında kültür turizmine ek olarak eko ve doğa turizminin de geliştirilerek ilçenin cazibe merkezi olması hedefleniyor.

2020 YILI GEKA’DA ÖNCELİKLİ OLDUĞUMUZ YIL OLACAK
Kaymakam Ahmet Soley, “2020 yılı Karacasu’nun GEKA’da öncelikli olduğu bir yıl olacak. Bu çalıştay’da amacımız yapılması gerekenleri belirleyip yola çıkmak. Geçen seneki festivalle attığımız adımın arkasını getirerek inşallah Karacasu’da turizmin gelişmesine katkı verebiliriz” diye konuştu.

GEKA, SADECE EKO-TURİZMİ DESTEKLEYECEK 
Aydın’da belirledikleri 3 yıllık hedefleri doğrultusunda Karacasu-Kuşadası ve Söke ilçelerinde eko turizmini destekleme kararı aldıklarını söyleyen Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Ekonomik ve Araştırmalar Planlama Birim Başkanı Barış Kıyak, geçtiğimiz hafta Salı günü Karacasu’da dönemsel turizm destinasyon toplantısında GEKA olarak hedeflerinden bahsetti. GEKA olarak 3 yıllık hedef belirlediklerini söyleyen Kıyak, Aydın’da belirledikleri 3 yıllık hedefleri doğrultusunda Karacasu-Kuşadası ve Söke ilçelerinde eko turizmini destekleme kararı aldıklarını kaydetti. Kıyak, “Biz her konuda destek sağlamayacağız. Yönetim kurulumuz tarafından aldığımız karar doğrultusunda sanayide sadece dijitalleşme, tarım ve gıda sektöründe üretici örgütleri yani kooperatif ve birlikler. Turizm konusunda da sadece eko turizme destek vereceğiz. Burada bizim hedefimiz Aydın’da 3 tane destinasyon seçtik. Bunlar Karacasu-Kuşadası ve Söke ilçelerinde önümüzdeki 3-4 yıl içinde eko turizminin geliştirilmesi yönünde faaliyetleri ya destekleyeceğiz ya da bu faaliyetleri kendimiz gerçekleştireceğiz” dedi.

geka-aydinda-sadece-o-ilceyi-destekleyecek-149565-3ed6545a1d991f4f43c2a916cbff05cf.jpggeka-aydinda-sadece-o-ilceyi-destekleyecek-149565-04a756d3437f7e8def04a50fa7651674.jpggeka-aydinda-sadece-o-ilceyi-destekleyecek-149565-5a54cd9a64da4295e0d08116f51d9938.jpggeka-aydinda-sadece-o-ilceyi-destekleyecek-149565-d303101f1c989706ba07da90e5c4e593.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.