2020 Karacasu'nun şahlandığı yıl olacak

2020 Karacasu'nun şahlandığı yıl olacak
ABONE OL
Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley başkanlığında Belediye Başkanı Zeki İnal ve kurum müdürlerinin katılımı ile 2019 yılı değerlendirmesi ve 2020 yılında yapılması planlanan projelerin anlatıldığı toplantı düzenlendi.

GÜLAY ÖZTEKİN - Kaymakam Soley ve Belediye Başkanı Zeki İnal, “2020 yılı Karacasu’nun şahlandığı bir yıl olacak” dedi.

Büyükşehir Belediyesine ait Kültür Merkezinde, Kaymakam Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, ADÜ Karacasu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Umut Tolga Gümüş, Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç ve kamu kurum kuruluşlarının müdürleri tarafından 2019 yılında yapılan çalışma ve hizmetler ile 2020 yılında yapılması planlanan projelerin anlatıldığı yılsonu değerlendirme toplantısı yapıldı.

PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ
Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından Karacasu’da en fazla engelli ve hükümlülerin proje başvurusu yapmasına öncülük etmesi nedeniyle plaketle ödüllendirilen Kaymakam Ahmet Soley, “Karacasu, 37 yıllık meslek yaşantımda son noktayı koyacağım yer olacak. Mesleğimin bu son dönemimde 37 yıllık meslek birikimim ve deneyimimi ortaya koyarak Karacasu ve Karacasulular için her zaman en iyisini yapmak için çalışacağım. Kamu hizmetlerinin en iyi şekilde yürütülmesi, ilçenin değerleri, sosyoekonomik yaşantısı, turizm ve eğitimle ilgili çeşitli projeler yürütülüp yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ile işbirliğinde çalışıp, kapım herkese açık, objektif olacağım demiştim. Bugüne kadar ki yaptıklarım ve söylediklerimde durabilmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

AYDIN’DA ÖNCÜYÜZ 
Kaymakamlık olarak ilçeye geldikten sonraki 15 aylık çalışmalarını anlatan Kaymakam Soley, kısa sürede sayısız projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Kaymakam Soley’in saymakla bitiremediği projeleri arasında kadınlara yönelik, “Kadınım, güçlüyüm, yarınlara umutla bakıyorum” projesi kapsamında kadınları kooperatif çatısı altında toplayıp kadın eli restoranı hayata geçirdi. Şefkat eli, aşevi, sosyal market gibi sosyal sorumluluk projeleri ile de ihtiyaç sahibi, yoksul aileler ile yaşlıların gıda ve temizlik ihtiyaçları yaşlıların evde bakım ve kişisel bakımlarının sağlandığını dile getiren Kaymakam Soley, “Aydın’da İŞKUR aracılığıyla birinci dönemde toplam 24 proje desteklendi. Bu desteklenen 24 projenin 12’si Karacasu’dan idi. Kasım ayında da Aydın genelinde İŞKUR’a sunulan toplam proje sayısı 170 olup bunun 20’si bize ait. Aydın’da en çok proje sunan ve desteklenen ilçe konumundayız” diyerek bununla gurur duyduklarını söyledi.

SIRTLANİNİ MAĞARASI TURİZME KAZANDIRILACAK
Karacasu’da 2020 yılında hayata geçirmek istedikleri projelerini de anlatan Kaymakam Soley, maddeler halinde sıraladığı hedefleri arasında öncelikle Karacasu ve Afrodisias’ı yurt içi ve yurt dışında en iyi şekilde tanıtarak daha çok ziyaretçi gelmesini sağlamak olduğunu ifade etti. Sosyal medya fenomenlerini ilçeye çağırarak Afrodisias ve Karacasu’yu tanıtmak gibi bir çalışmalarının da olacağını kaydeden Soley, Mart-Nisan aylarında Afrodisias’ta Karacasu’nun yöresel yemeklerini tanıtan bir etkinlik düzenlemek, doğa ve eko turizmini hayata geçirmek başlıca hedefleri arasında yer alırken kültür turizm spor alanında yapılması planlanan çeşitli etkinliklerin yanı sıra 30 yılı aşkın süredir turizme kazandırılmayı bekleyen Sırtlanini Mağarası’nın röleve ve restorasyon projelerini yaparak turizme kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

ÜÇ AYRI İMALATHANE YOLDA
Öne çıkan bir diğer projenin de yerel ürünler ve hediyelik eşyaya yönelik 3 ayrı yerde imalathane açılması olduğunu vurgu yapan Kaymakam Soley, her birinde ilk etapta 25’er kişi, ikinci yılda 40’ar kişi çalışacak bir üretim atölyesi kurmak gibi projelerinin de 2020 yılında hedeflenen projeler arasında olduğunu sözlerine ekledi. Kaymakam Soley, ayrıca 100 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu ile 50 yataklı bir turizm uygulama oteli projesinin de 2020’de hayata geçecek projeler arasında yer aldığının müjdesini verdi.

ESKİ BAŞKAN BÜYÜKAPICI’YI DA UNUTMADI
Saydığı bütün bu projeleri bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da belediye, kamu kurum ve kuruluşları, odalar, STK’lar işbirliğinde hayata geçireceklerini dile getiren Kaymakam Soley, işbirliği içinde çalışan tüm kurumları teşekkür ederken 6 ay birlikte çalışma fırsatı bulduğu eski belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’yı da unutmayıp teşekkür etmeden geçmedi.

KENDİMİ ÇOK ŞANSLI HİSSEDİYORUM
Belediye Başkanı Zeki İnal da öncelikle 2019 yılında kurum amirlerimizin yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Tarihe ve birçok medeniyete ışık tutan Karacasu’nun bugüne kadar farklı bir yerde olması gerektiğinin altını çizerek konuşan Başkan İnal, “Her gelen belediye başkanı ve ilçe amirlerimiz elinden gelen çalışmaları liyakatle yürütmüşlerdir. Lakin istenilen hedefler bir türlü yakalanamamıştır. Amaç burada Karacasu’yu hak ettiği yere ulaştırmak. İnşallah bu bizlere nasip olacaktır ve bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum. Çünkü yanımda ilçemiz ve Aydın için çok değerli bilgili çok çalışkan bir kaymakamımız var. Kaymakamımızın da desteğiyle 2020 inşallah Karacasu’nun yılı olacak Karacasu şahlanacaktır” dedi.

2020-karacasunun-sahlandigi-yil-olacak-142169-a3ff720dfd4aa6f9d91e0196d08da187.jpg2020-karacasunun-sahlandigi-yil-olacak-142169-aef29819b77a533a3c9dc40f7dce4b3c.jpg2020-karacasunun-sahlandigi-yil-olacak-142169-e259fc19695faaf1c12831b1a76afa93.jpg2020-karacasunun-sahlandigi-yil-olacak-142169-8353dc0f45c67034edfe8b9976115611.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.