2021 yılı bütçe görüşmeleri sürüyor

2021 yılı bütçe görüşmeleri sürüyor
ABONE OL
AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, TBMM’de 2021 yılı merkezi yönetim bütçe kanun teklifi üzerine AK Parti Grubu adına konuştu.

GÖKHAN DÜZYOL - TBMM Genel Kurulunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ilgili ve bağlı kuruluşların 2021 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

MKYK Üyesi AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmasında, 2021 yılı merkezi yönetim bütçe kanun teklifi üzerinde değerlendirmelerde bulundu.
"Türkiye'yi bölgesel ve küresel ölçekte daha güçlü bir aktör haline getirecek olan politikalarımız, öz kaynaklarımızın daha etkin ve verimli kullanılmasıyla yol gösterici konumdadır." diyen Yavuz, şöyle devam etti:
“Güçlü ekonomi ve ulusal güvenlik temeliyle şekillenen milli enerji ve maden politikasının, Türkiye'nin bölgesel ve küresel enerji piyasasında katedeceği yolu aydınlatması açısından büyük önem taşıyor. Türkiye'yi bölgesel ve küresel ölçekte daha güçlü bir aktör haline getirecek olan politikalarımız, öz kaynaklarımızın daha etkin ve verimli kullanılmasıyla yol gösterici konumdadır." dedi.

“TÜRKİYE BOR ÜRETİMİNDE SÖZ SAHİBİ”
Türkiye'nin dünya rezervinin yaklaşık yüzde 73'üne sahip olduğu bor madenindeki üretimle dünya ihtiyacının yarısından fazlasını karşıladığını belirten Yavuz, "Dünya rezervinin yaklaşık yüzde 40'ını elimizde bulundurduğumuz doğal taşlar, 2019 maden ihracatımızın da yüzde 43'ünü oluşturmuştur. Keza, elektrik ihtiyacının yüzde 34'ünü karşılayan kömür üretimi 2019 yılında kamu ve özel olmak üzere toplam 101,6 milyon tonla tarihi bir rekor kırmıştır. Cari açık konusunda da artı yazan madenlerimizden bir tanesi de altındır. Sektörün çatı kuruluşu olarak Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü doğal kaynaklara güvenli bir gelecek inşa etme vizyonuna sahiptir." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.