25 bin kitaba ücretsiz ulaşılacak

25 bin kitaba ücretsiz ulaşılacak
ABONE OL
Kuşadası’nda açılan Sevil Altaş Eğitim ve Kültür Merkezi (SEYAKMER) Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi, 25 bine yakın kitaba ulaşma imkanı sağlıyor. 

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı (KEGEV) tarafından açılan Sevil Altaş Eğitim ve Kültür Merkezi (SEYAKMER) Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi’ne ilgi her geçen gün artıyor. 179 üye sayısına ulaşan kütüphanede basılı kitap sayısı da günden güne artıyor. Ayrıca dijital kitap uygulamasıyla 25 bine yakın kitaba ulaşma imkanı sunuluyor. Hayırsever Sevil Altaş ve kızı Meltem Altaş Günaydın tarafından Kuşadası Belediyesi ile KEGEV'e bağışlanmasının ardından Aydın Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) iş birliğinde restore edilen kültür merkezinde açılan kütüphane, 2-18 yaş aralığında olan çocuk ve gençlere üyelik imkanı veriyor. Kütüphanede bugüne kadar bin 178 kitabın üyelere ödünç olarak verildiği kaydedildi.


BİNLERCE KİTAP YER ALIYOR 
Bağışlar ve alımlarla daha da zenginleşen ve kitap sayısı 7 bin 146’ya ulaşan kütüphanede 2-8 yaş arasını kapsayan çocuk bölümünde bin 804, 9-18 yaş arasını kapsayan genç bölümünde de 5 bin 342 adet kitap bulunuyor. Kütüphanedeki kitapların kataloglamasında uluslararası standartlara uygun Dewey Onlu Sınıflama Sistemi kullanılırken, konularına göre gruplandırılan kitaplar, sayısal ifadeler ve renkli etiketlerle tanımlanarak; hiyerarşik bir sayısal düzene göre raflarda yer alıyor. Kitaplar künyeleri hazırlanmasının ardından www.kutuphane.kusadasi.bel.tr adresine eş zamanlı olarak yükleniyor. Bu sayede okuyucuların sistemden kitapların künyelerini görerek seçme işlemi yapabilmesi sağlanıyor. Binlerce eser bulunan kütüphanede İngilizce ve Almanca kitapların da olduğu belirtildi. 


SOSYAL MEDYADA ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR 
Kütüphanede, ilçede yaşayan yada turizm amacıyla gelenler için dijital kitap (e- kitap) uygulaması yer alıyor. Uygulamanın IOS ve Android uygulama marketlerinden ücretsiz indirilerek aktif hale getirilebildiği ifade edildi.  İlçede yaşanların uygulamayı süresiz kullanabildiği, misafir kullanıcıların ise Kuşadası dışına çıktıktan sonra 15 gün daha hizmetten yararlanabildiği kaydedildi. Uygulama içerisinde 25 bine yakın kitap bulunduğu ve kitapların belirli aralıklarla güncellendiği paylaşıldı. Kütüphanede pandemi sürecinde çocuklar için sosyal medya hesapları kanalı ile eğitici ve tanıtıcı etkinlikler düzenlenirken, pandeminin sona ermesinin ardından belirli aralıklarla çeşitli etkinlikler düzenlenmesinin hedeflendiği de yine verilen bilgiler arasında yer aldı. 

 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.