“3 MAYIS İNANÇLI DURUŞTUR”

“3 MAYIS İNANÇLI DURUŞTUR”
ABONE OL
MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, 3 Mayıs Milliyetçiler gününe dolayısıyla açıklama yaptı. 

KIYMET SARIYILDIZ- Alıcık, 3 Mayıs Milliyetçiler günü için yaptığı açıklamada 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nün müstesna bir uyanışın adı, muazzez bir uyanıklığın ahlakı, muhteşem bir mücadele ufkunun anısı olduğunu söyledi. Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş, Nihal Atsız ve 3 Mayıs 1944’te hayatlarını kaybeden isimleri rahmetle andığını  söyleyen Alıcık, Türk milliyetçisi gençlerin haklı ve haysiyetli direnişleri müteakip süreçlerde işkence, zulüm, eziyet, mahrumiyet ve mahkumiyetle örselenmeye çalıştığını belirtti. 

3 Mayıs’ta aslen ve esasen milli bekanın müdafaasının yapıldığını söyleyen Alıcık, “3 Mayıs haktan, halktan ve hakikatten yana olanların inançlı duruşudur. 3 Mayıs 1944 olayları vesilesiyle tutuklanan 24 milliyetçi kahraman sırf düşüncelerinden, sadece Türklük ve Türkçülük ülkülerinden dolayı nice iftira ve isnatlara maruz kalmışlardır. 3 Mayıs Milliyetçiler Günü; zulme, çileye, haksızlığa, işbirlikçiliğe sabır, akıl, iman ve azimle meydan okumanın ifade kudretidir. Yanlışa yanlış demek, hıyanet ve karanlığın karşısında milli ve ahlaki tavır göstermek hem vakalarımızın gereği, hem de üstlendiğimiz milli görevin gayesidir” dedi. 

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”
Türk milletine tuzak kuranlardan hesap sormak, Türkiye’ye parmak sallayanlara haddini bildirmek tarihi bir sorumluluk olduğunu söyleyen Haluk Alıcık, “Türkiye Cumhuriyeti kendi kaderine kendisi yön verecek, Cumhur İttifakı da istikbalin mimarı, istiklalin muhafızı olacaktır. Türkiye’nin varoluş mücadelesinde, Türk milletinin beka ve payidarlık davasında sorumluluk alan, samimiyet gösteren, elinden gelen çabayı gösteren her dava arkadaşımı ve hemşerimi gönülden selamlıyorum. Unutulmasın ki, Türk milleti sevdasını yüreğinde taşıyan fazilet ve fedakarlık burcu evlatları sayesinde adından ilelebet söz ettirecek, anılarından ve kutlu varlığından her daim bahsettirecektir. Ne mutlu Türküm diyene” diye konuştu. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.