300 kişinin iş bulması sağlandı 

300 kişinin iş bulması sağlandı 
ABONE OL
Kuşadası Belediyesi ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kuşadası Hizmet Merkezi arasında imzalanan protokolle kurulan 'İşlendirme Ofisi İŞKUR Hizmet Noktası’ 2021 yılı yaz sezonunda 300 kişinin turizm sektöründe iş bulmasını sağladı. 

Pandemi Türkiye’de en çok turizm sektörünü olumsuz etkiledi. Salgın döneminde birçok turistik işletme tatil rezervasyonlarının rafa kaldırılması nedeniyle kapısına kilit vurdu. Turizm alanında çalışan personelin büyük bir kısmı başka sektörlere geçti. Bu nedenle Kuşadası’nda nitelikli eleman bulmada sıkıntı yaşayan işletmelerin imdadına 'İşlendirme Ofisi İŞKUR Hizmet Noktası’ yetişti.
 300 KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLADI
İşlendirme Ofisi İŞKUR Hizmet Noktası aracılığıyla, 1 Temmuz-15 Ekim tarihlerini kapsayan 3.5 aylık dönemde, turizm sektöründe iş arayan nitelikli 300 kişiye istihdam imkanı sağlandı. Otel, restoran ve kafeterya gibi işletmelerde çalışmaya başlayan vatandaşlar ile nitelikli eleman ihtiyaçları giderilen yöneticiler uygulamadan duydukları memnuniyeti Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e teşekkür ederek dile getirdi.
“SEKTÖRLERLE YAKIN TEMAS HALİNDEYİZ”
Başta turizm olmak üzere tüm sektörlerle yakın temas halinde olduklarını belirten belediye meclis üyesi ve İşlendirme Ofisi İŞKUR Hizmet Noktası Sorumlusu Özgün Limoncu, “Kuşadası, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinin başında geliyor. Koronavirüs salgını maalesef en çok bu sektörü olumsuz etkiledi. Yaptığımız çalışmalar kapsamında 2021 yılı yaz sezonunda iş arayanlar ile iş verenlerin taleplerine cevap vermeye çalıştık. En büyük hedefimiz kentimizdeki işsizlik sorununu azaltabilmek” diye konuştu.

islendirme-ofisi-istihdam-kaynagi-oldu-240232-b7d95b9b959331393e094bff0a59d8d4.jpgislendirme-ofisi-istihdam-kaynagi-oldu-240232-7655dcfb4c6f52fe34ff7e07043b9fb9.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.