35 yıllık karanlıktan kurtuldular

35 yıllık karanlıktan kurtuldular
ABONE OL
Karacasu'nun Çamarası Mahallesine 4 kilometre uzaklıktaki Sırtlanini Mağarasının bulunduğu mermer ocağının yanında 35 yıldır çadır hayatı süren elektrikleri olmadığı için karanlıkta yaşayan 5 nüfuslu Özden ailesi aydınlığa kavuştu.

GÜLAY ÖZTEKİN- Özden ailesinin yol çilesinden sonra karanlık çilesi de son bulmuş oldu.  
 Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley'in girişimleri ile SYDV tarafından yaptırılan güneş panelleri sayesinde ilk kez elektriğe kavuşan Özden ailesi, elektriğe kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

KAYMAKAMI NASIL AĞIRLAYACAĞINI BİLEMEDİ
Kaymakam Soley, hayvancılıkla uğraşan ve 35 yıldır aynı yerde çadır hayatı sürdüren 3 çocuk sahibi Nebi-Menekşe Özden çiftini ziyaret etti. 
Elektriği, suyu ve yolu olmayan çadırda zor şartlar altında bir yaşam süren Özden ailesi, Kaymakam Soley'i ağırlayıp ne ikram edeceklerini şaşırdı. 
Yaklaşık 2,5 yıl öncede yollarına kavuşan aile şimdide elektriğe kavuşmuş olmanın sevinç ve heyecanını yaşadı. 
HAYALİ HERKES GİBİ BİR EVDE OTURMAK 
Yaklaşık 30 metre karelik çadırda çocukları ile birlikte yaşayan Menekşe Özden, "Allah kaymakamımızdan bin kere razı olsun. Hayaldi gerçek oldu. Buzdolabım olacak. Televizyon aldık. Çocuklarım artık rahat rahat ders çalışabilecek. Bir dileğim var ama söyleyemiyorum. Artık herkes gibi benim de bir evim olsun çocuklarımın ayrı odası olsun. İçerisinde mutfağı banyosu WC'si olan. Bir kaç odası olsun. 35 yıl önce gelin geldim bu çadıra. Başka bir yaşam bilmiyorum" dedi. 
GÜNEŞ PANELİYLE ELEKTRİĞE KAVUŞTULAR
Kaymakam Ahmet Soley, daha önce mermer ocaklarını işleten şirket tarafından yaptırılıp bir süre şantiye olarak kullanıldıktan sonra kaderine ter edilen müstakil evin tadilat yaptırılıp aileye verilmesi konusunu değerlendireceğini söyledi. Kaymakamlık SYDV tarafından 7,5 bin liraya mal olan güneş panellerinin bir evin her türlü ihtiyacını karşılamaya yettiğini ifade eden Kaymakam Soley, aileye iyi günlerde güle güle oturmaları dileklerinde bulundu. 
HER GÜN 8 KİLOMETRE YOL YÜRÜYORLARDI
Önceki yıllarda çadıra giden 4 kilometrelik yol bozuk olduğu için her gün 8 kilometre yürümek zorunda kalan Nurettin (15) ve Ferhat (13) kardeşler, yine o dönem basında çıkan haberlerin ardından yollarına  kavuşmuş artık yürüyerek okula gitmek yerine servis ile gidip gelmeye başlamıştı. 
Taşımalı eğitim veren Geyre Ortaokulu son sınıfa geçen Ferhat Özden, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan abisi Nurettin Özden elektriğin gelmesiyle birlikte derslerine daha rahat bir şekilde çalışabildiklerini söyledi. 

Ferhat Özden, "Başarımız arttı. Artık akşamları rahat rahat ders çalışıp televizyon izleyebiliyoruz. Kaymakamımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Elektrik başarıyı getirdi. Hayatımız değişti" diye konuştu.

KARANLIK GÜNLER BİTTİ
Kaymakam Ahmet Soley'in sayesinde elektriğe kavuşan Nurettin ve Ferhat kardeşler, el lambası ya da lüks lambası altında ilkel koşullarda aydınlanarak ders çalışmak yerine normal elektrik ışığı altında herkes gibi ders çalışarak geleceklerini şekillendirecek. 

Kaymakam Soley'e İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, SYDV Müdürü Mustafa Geçmez, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rahmi Şendalgıç, İlçe Jandarma Komutanı teğmen Onur Özdemir ve Çamarası Muhtarı Yusuf Sevim eşlik etti. 

 

35-yillik-karanliktan-kurtuldular-120214-1b2aebfb6b8dc281e250eb6a9fe57666.jpg35-yillik-karanliktan-kurtuldular-120214-4a692a8d791a77873bc08b691cbb5d7c.jpg35-yillik-karanliktan-kurtuldular-120214-19c12025ede873830fbfdae55a0554cf.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.