40 yıldır Ramazan sofralarını tatlandırıyor

40 yıldır Ramazan sofralarını tatlandırıyor

Karacasu’da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sofralarının vazgeçilmez geleneksel tatlısı olan kadayıf satışları da arttı. 

A+A-

GÜLAY ÖZTEKİN - Kardeşler Lokantası ve pide salonu 40 yıldır Ramazanda sürdürdüğü geleneği bozmayıp tatlı düşkünü müşterileri için kadayıf tulumba ve lokma tatlısı yapmaya başladı. 
Karacasu’da 40 yıldır hizmet veren Kardeşler Lokantası ve Pide Salonu her Ramazanda olduğu gibi bu yılda kadayıf, tulumba ve lokma tatlısı yapmaya başladı. Ramazandan Ramazana gelenek haline getirdiği tatlı satışları sayesinde koronavirüs nedeniyle sınırlı hizmet veren lokanta ve pide salonunun işlerini kısmen de olsa canlandırdı. Tepsilerde hazırladığı çiğ kadayıfı taş fırında pişirerek satışa hazır hale getiren işletme sahibi İbrahim Erikçi, babası Halil İbrahim Erikçi ile birlikte işlettiği lokantada müşterilerin Ramazan sofralarını tatlandırıyor. 

40-yildir-geleneksel-ramazan-safralarini-tatlandiriyor-159841-00a8ae0007fb2e77fb309ab5e595bb8a.jpg

YILA BİR KEZ RAMAZANDA TATLI YAPIYORLAR
İftardan öncede yaptığı Ramazan pidesi ile de Ramazan geleneğini sürdüren Kardeşler Lokantası ve Pide Salonunda 40 yıldır aynı tat ve lezzeti müşterilerine buluşturmaya devam ediyor. 
Lokanta sahibi 64 yaşındaki Halil İbrahim Erikçi, “Koronavirüs nedeniyle yemek satışlarımızı kaldırdık. Sadece evlere paket pide siparişi alıyoruz. Bu nedenle işlerimiz yüzde 80 düştü. Ramazan ayı bereketiyle geldi. Yaklaşık 40 yıldır her yıl Ramazanda çiğ kadayıf ve pişmiş kadayıf satışı yaparım. Yılda bir kere kadayıf yanı sıra lokma ve tulumba tatlısı döküyoruz. Talep çok fazla. Özellikle kadayıf tatlısına çok talep var. Günde 30-40 kiloya yakın kadayıf satıyoruz. Tercihe göre isteyen çiğ olarak isteyen pişmiş olarak alıyor” dedi. 

40-yildir-geleneksel-ramazan-safralarini-tatlandiriyor-159841-b79b8a2e342670316a345b7ad554e96f.jpg

İŞÇİ BAYRAMINDA ÇALIŞTILAR
Sabahın erken saatlerinde dükkanı açıp kadayıf tatlısı hazırlamaya koyulan oğlu İbrahim Erikçi, “Biz patron olmamıza rağmen sabahın köründe açtık dükkanı çalışıyoruz. İşimiz gereği bize tatili yok. Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle her yer kapalı. Çoğu vatandaş işe gitmeyip bu yıl evinde işçi bayramı dinlenerek geçirirken bizler çalışmaya devam ediyoruz. Yeter ki iş olsun çalışalım, üretelim ki ülke ekonomisine katkımız olsun” diyerek tüm emekçilerin işçi bayramını kutladı. 

BU İŞTE BİR TERSLİK VAR
Lokantada pide ustası olarak çalışan Rahmi Kafalar ise “Bu işte bir terslik var. İşçi bayramında işçiler çalışırken, memurlar tatil yapıyor. Asıl memurlar çalışıp işçiler tatil yapmalı ve bayramlarını kutlamalı. Bayram işçiye mi geliyor, memura mı?” diyerek işçi bayramını çalışarak geçirenlerden biri olarak dikkat çekti. 

40-yildir-geleneksel-ramazan-safralarini-tatlandiriyor-159841-e7a34978411f2e0ae15815e7c2b2d223.jpg40-yildir-geleneksel-ramazan-safralarini-tatlandiriyor-159841-2103f1c38595edff9a12168ec76d5df8.jpg

40-yildir-geleneksel-ramazan-safralarini-tatlandiriyor-159841-0ee9dbd532c3b92ef3e3414d2078dc61.jpg40-yildir-geleneksel-ramazan-safralarini-tatlandiriyor-159841-23b6aff15efb431002909b77a6997ef8.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.