41 Yıllık Sorunu Çözdü

41 Yıllık Sorunu Çözdü
ABONE OL
Yenipazar’a bağlı Doğu Mahallesi Muhtarı Cengiz Özdemir, 41 yıldır çözülemeyen yol sorununu çözdüğünü belirtti. Özdemir, mahalleden gelen istek üzerine, 4 aday içinden muhtar olduğunu söyledi. 

Aydın’ın Yenipazar ilçesine bağlı Doğu Mahallesi muhtarlığını sürdüren evli ve iki çocuk babası Cengiz Özdemir (39), mahallesi ve muhtarlığına ilişkin soruları yanıtladı. 
Mahalleniz hakkında bilgi verebilir misiniz?
Muhtarlıkta ilk dönemim. Mahallemizin nüfusu 1280, seçmen sayımız ise 880. İki tane okulumuz var aynı zamanda bir de lisemiz var. Sanayi sitesi yine bizim mahalle sınırımızın içinde bulunuyor. Yeni yapılan ilçe devlet hastanesi de Doğu Mahallesi sınırı içerisinde hizmet vermekte. Aslında nüfus ve yüz ölçümü bakımından en küçük mahalle ama merkez mahalle olduğu için çok aktif diyebiliriz. 
OYLARIN YARISINI ALDI
Muhtar olmaya nasıl karar verdiniz?
Halktan gelen talep üzerine muhtar olmaya karar verdim. Ciddi bir talep vardı biz de bu talebi karşılıksız bırakmadık. Nitekim de 800 seçmenli mahallemizde 4 aday vardı ve ben bu 800 seçmenden 400 oy alarak muhtar olmaya hak kazandım. 
"YOL İÇİN 19 DİLEKÇE VERDİM"
Mahallenizde ne gibi hizmetler yaptınız?
Başladığımız zaman yolların tamiratını dile getirdik. Sağ olsun Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden bize yardımcı oldu. Elektrik enerjisinin daha fazla alanlara yayılması için yeni direkler koyulmasını sağladık. En büyük projemiz olan 41 yıldır yapılamayan eski Binek Mahallesi yolumuz vardı. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Yenipazar Belediye Başkan Yardımcısı Malik Ercan’ın gayretleriyle bu yolu yaptırmaya karar verdik. Ben muhtar olduğumdan bu yana 19 tane dilekçe vermişim. Valiliğe, Büyükşehir Belediyesine, CİMER’e, milletvekillerine dilekçe verdim. 20’nci dilekçede bu yol bize nasip oldu. Malik Ercan’ın çok büyük bir emeği var. Her zaman gelip işçilerin başında duruyor. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na da teşekkür ediyorum. Kendisinin özel onayı ile yapıldı. Bu yol yapım aşamasında arkadaşlar 2 aydır çalışıyorlar. Mahalle sakinlerimiz işçilere bir gün bile dışarıdan yemek yedirmedi, her gün biri kapısını bize açtı. İşçileri ağırlayıp yemek yaptılar. Maddi ve manevi arkamda durdular. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 
CEMİYET ALANI, ONAY ALDI
Mahalle halkından gelen başka talep var mı?
Kapalı cemiyet alanı sorunumuz vardı. Onu da yine Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na bir dilekçe sunduk. Onay aldık diyebiliriz. Kısmetse 2022’nin programına alınıp yapılacak. Ve bunu Yeni Mahalle ile ortak kullanacağız. Kendimce yapılmasını elzem bulduğum şeylerden biri de mahallemizde bulunan yüksek gerilim hatlarının yer altına alınmasıydı. Bir görüşme sağladık bu konu üzerine. Olur gelmiş. Kısmet olursa yine 2022 takvimine gelmiş. Mahallemde bulunan yüksek gerilim hatları yer altına alınacak. Evlere çok yakın olduğu için sıkıntı yaşıyorduk. Bu konuda Aydem’e de çok teşekkür ediyorum. Çünkü arızalarda en kısa zamanda geldiler. Bir telefonun ucundalar yani.
KOCADERESİ İSLAH EDİLMEYİ BEKLİYOR
Yapmayı planladığınız başka projeler var mı?
Bizim mahalleyi tam ortadan bölen bir kocaderemiz var. Oranın ıslah edilip yeşillendirilmesi, kamelyalar, oturma bankları veya spor aletlerinin olduğu güzel bir sosyal alana dönüştürülmesini istiyorum. Bizim burada adettir hanımlar gece dışarı çıkarlar. Onların rahat ve güvenli bir şekilde çıkıp oturabilecekleri bir tık daha üstüne çıkalım Eskişehir’deki Porsuk Çayı’na benzer bir yer olsun istiyorum. Çünkü burası turizm endeksli bir ilçe. Buraya pide yemeye geliyor, Yörük Ali Müzesi’ne gidiyor ya da antik yapılara gidiyorlar orası da bir çekim noktası olabilir diye düşünüyoruz. 
Eklemek istediğiniz başka bir şey var mı?
Bizlere destek olan Aydın Valiliğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden’e ve Başkan Yardımcısı Malik Ercan’a çok teşekkür ediyoruz. 

mahalleli-talep-ediyor-ozdemir-yapiyor-237958-c3ab8cc35c1480a7d9ca3e6053982e1d.jpeg

mahalleli-talep-ediyor-ozdemir-yapiyor-237958-2b6dfb85f6641e3fa243a6987c69f3b1.jpeg

mahalleli-talep-ediyor-ozdemir-yapiyor-237958-450c47d3f43d72713cedde6c1d4e403f.jpeg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.