5 dakikalık iş için 400 TL'ye yardımcı arıyor

5 dakikalık iş için 400 TL'ye yardımcı arıyor
ABONE OL
Karacasu’nun merkez Cuma Mahallesinde oturan ve 22 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum olan emekli astsubay Fahri Şahna, aylık 400 TL ücretle kendisine her gün 5 dakikasını ayıracak bir yardımcı arıyor.

GÜLAY ÖZTEKİN -Karacasu Engelliler Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan malulen emekli Astsubay Kıdemli Başçavuş Fahri Şahna, geçirdiği bir kaza nedeniyle 22 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum yaşıyor. Devlete 11 yıl hizmet ettikten sonra 1997 yılında Kıbrıs’ta kıdemli başçavuş olarak göreve giderken geçirdikleri bir kaza sonucu omurilik zedelenmesi yüzünden boyundan aşağısı felç olan Şahna’yı, 22 yıldır karısı omuzluyor.

EVDE KARISI DIŞARIDA GÖZLERİ GÖRMEYEN ARKADAŞI

Bir çocuk babası emekli komutan Şahna'nın en büyük yardımcısı evde karısı dışarıya çıktığında ise gözleri görmeyen arkadaşı Ekrem Önem. Şahna, Önem’in görmeyen gözlerini tamamlarken Önem’ de Şahna’nın eli ayağı oluyor.

KİMSE YANAŞMIYOR

Eşi ve kızının yıllarca kendisine bakıp bütün yükü sırtladığı için bel ve boyun fıtığı olduğunu söyleyen Şahna, “Artık onlar beni eskisi gibi sırtlayamıyor. O yüzden her gün öğlen saatlerinde beni yatağımdan alıp 5 metre mesafesi olan kapının önündeki tekerlekli sandalyeye oturtacak, akşam olunca da aynı şekilde evime girmeme yardımcı olacak birine ihtiyacım var. Topu topuna günde yalnız 5-10 dakikasını alır ve bunun karşılığında aylık 400 TL ücret vereceğim. Ne zamandır bir yardımcı arıyorum ama maalesef bulamadım. Kimse yanaşmıyor. Oysaki bir sürü iş bulamamaktan yakınıp kahve köşelerinde boşa vakit harcayan bir sürü insan var” dedi.

BELEDİYE VE KAYMAKAMLIKTAN YARDIM BEKLİYOR

Daha önce birini bulduğunu ancak kısa bir süre sonra çeşitli bahaneler bulup gelmediğini kaydeden Şahna, bu sorunun aslında kendisi gibi pek çok engelliyi de yakından ilgilendiren önemli bir sorun olduğuna dikkat çekti. Bakacak kimsesi olmayan engeli vatandaşların evlerinden çıkmalarına ya da dışarıda herhangi bir işleri olduğunda onların işini görüp yardımcı olacak birine ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Şahna, “Bunun için Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ya da belediye bünyesinde bir birim oluşturulabilir. Aydın Büyükşehir ve Nazilli Belediyesinin bir engelli masası oluşturduğunu duyduk. Karacasu’daki engelliler içinde bir masa kurulursa bizler için büyük bir sorun çözülmüş olur” dedi.

RESMİ KURUMDA ÇALIŞAN BİRİ OLMALI

Özel sektörde bulduğu kişilerin bir gün gelip bir gün gelmeyerek işi ciddiye almadıklarını vurgulayan Şahna, “Oysa resmi bir kurumda çalışan maaşlı biri olduğu takdirde böyle gelmemezlik söz konusu olmayacağından kaymakamlık ve belediyenin ya da Büyükşehir Belediyesinin bu konuya el atmasını önemle rica ediyorum” diye konuştu.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.