500 kilogram sınırlaması çiftçiyi zora soktu

500 kilogram sınırlaması çiftçiyi zora soktu
ABONE OL
Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Mutlu Öztürk, pamuk üreticisine verilen destekleme priminin 500 kilogram ile sınırlandırılmasının çiftçiyi zora soktuğunu söyledi.

(ABDURRAHMAN FIRAT) Pamukta dekar başına verilen prim desteğinin geçtiğimiz yıllardaki uygulamanın aksine 500 kilogram ile sınırlandırılması Aydın’da çiftçilerin tepkisini çekti.
Pamuk prim desteklerinin azalması ve verime sınırlandırma getirilmesinin ardından açıklama yapan Başkan Öztürk, kararın hasat zamanı aniden uygulamaya sokulması çiftçinin bütün hesaplarını alt üst ettiğini ve pamuk üreticisini zarar ve borç riskiyle karşı karşıya bıraktığını vurguladı. 
Pamuk üreticisi, destekleme primine getirilen 500 kiloluk sınırlandırma nedeniyle büyük şaşkınlık yaşadıklarını kaydeden Başkan Öztürk, “Sezon öncesinde hiçbir açıklama ya da uyarı yapılmadan aniden yürürlüğe konulan rekolte sınırlamasıyla üretici zor durumda bırakıldı. Kararı yanlış buluyorum” dedi.  
Öztürk, uygulamadan vazgeçilmezse pek çok çiftçinin pamuk üretimini bırakacağını, yerli pamuk üretiminin azalacağını, ithalatın artacağını ifade etti. 
Pamuk üreticisinin destekleme primlerinin bayram öncesi ödenmesini beklediğini ifade eden Öztürk, üretici Ramazan Bayramına borçlu ve beş parasız girmek istemediğini söyledi. 

 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.