56 gün süren yaşam savaşını kazandı

56 gün süren yaşam savaşını kazandı
ABONE OL
Nazilli’de Kovid-19 tedavisi gören 67 yaşındaki Alaattin Saltek, 56 günün sonunda yoğun bakım ünitesinden çıkarak sağlığına kavuştu.

AYŞE AKTAŞ - Nazilli’de yaşayan Alaattin Saltek, koronavirüs testinin pozitif çıkması sonucu hastaneye yatırılarak tedavi altına alınmıştı. 22 gün kovid yoğun bakım ünitesinde entübe olarak tedavi gören Saltek, iki kez yapılan test sonucunun negatif çıkması sonucu anstezi ünitesine alındı. Evli iki çocuk babası Saltek’in durumunun tekrar ağırlaşması üzerine doktorlar entübe yoğun bakımına alarak tedavi etmeye başladı. Nazilli Devlet Hastanesinden Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilerek ciğerlerine tüp takıldı. İkinci kez uyandırılan Saltek’in nefes alıp vermesinin düzene girmesinden sonra ciğerine takılan tüpler çıkarıldı. 56 günlük yoğun bakım tedavi sürecinin ardından Saltek, sağlığına kavuşarak hastaneden taburcu oldu.

‘LÜTFEN HERKES KURALLARA UYSUN’

Babasının sağlığına kavuşmasının sevincini sosyal medya hesabından paylaşan Duygu Güngör Saltek, “56 günlük mucizem babam bugün evimizde’ diyerek tüm doktor ve hastane personeline teşekkür etti. Saltek, ”Babam çok dikkat etmesine rağmen bu hastalığa yakalandı. Hastalığı boyunca ölümden döndü. Çok sancılı bir süreç geçirdik. Buradan tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum, lütfen kurallara uyun. Maske, sosyal mesafe ve hijyen çok önemli. Babam için yapabileceğimiz tek şey dua etmekti. Bu işin şakası yok lütfen dikkat edelim. Babamın sağlığına kavuşmasında büyük çaba veren Nazilli Devlet Hastanesi Anastezi doktorları, Cüneyt Karaçancı, Tuncay Turgut, Onur Yeşildağ, Turan Keskin, Birsen Tankut, Pelin Kiprit, Mukaddes Akın, Emre Arpaz ve Cihan Atasayar olmak üzere yoğun bakım hemşiresi Melek Turan’a çok teşekkür ediyorum. Tüm sağlık personellerimizin Allah yardımcısı olsun. Yeri geldi doktorlar kızım diye teselli etti yeri geldi kardeşim diye her sorduğum soruya bıkmadan usanmadan her gün cevap verdiler. Çoğunu görmedi sesinden tanıyor. Kanatsız meleklere minnettarız” diyerek mutluluğunu paylaştı.

‘ÇOK AĞLADIM’

Tedavi gördüğü süreçte ailesini, evlatlarını ve torunlarını bir daha görmeyeceği için çok korktuğunu söyleyen baba Saltek ise sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade etti. Baba Saltek,”Sağlığıma kavuştum çok şükür. Tedavi sürecinde çok ağladım ve sevdiklerime bir daha göremeyeceğim için çok korktum. Bu hastalığın şakası yok. Allah’ın izniyle doktorların gayretiyle sağlığıma kavuştum. Doktorlarımızdan sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Lütfen tedbirlerinizi alın, dikkat edin ve kurallara uyun” diye konuştu.
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.