598 kadın konukevlerinden hizmet alıyor

598 kadın konukevlerinden hizmet alıyor
ABONE OL
​​​​​​​Aydın’da, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme toplantısı yapıldı.

KIYMET SARIYILDIZ - Toplantıda 598 kadın ve 289 çocuk olmak üzere 887 vatandaşın kadın konukevlerinden hizmet aldığı bildirildi. 

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme toplantısı, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonunda  yapıldı. Toplantıya Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay başkanlık yaptı. Günay, “Kadına şiddetin hala devam etmesinden dolayı üzgünüz. İnsanın şiddete başvurmaması konusunda eğitilmesi konusunu düşünmeliyiz. Her yerde bu konuda eğitim olmalıdır. Kadına şiddetle çabamız devam ediyor. Bunu önlemeye çalışacağız" dedi.  


“30 KAPASİTE İLE HİZMET VERMEKTEDİR”
Toplantıda konuşan Aydın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Nurdan Kamal, Kadın Destek Sistemi (KADES) ile ilgili bilgi verdi. KADES’in 7\24 açık olduğunu ifade eden Kamal, sadece kadınların bu programı kullanabileceğini belirtti. Şu ana kadar 545 bin 579 kişinin KADES uygulamasını indirdiğini belirten Kamal, 45 bin 920 kişinin ihbarda bulunduğunu ifade etti. Kamal, ihbar sayısının Aydın’da 841 olduğunu katılımcılara bildirdi. Kamal, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İkinci İl Eylem Planımız 2021 yılı içerisinde hazırlanarak yürürlüğe girecektir. İlimiz Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, 18 Mart 2018 Tarihinde hizmete açılmıştır. 2020 yılı içerisinde 7 bin 70 Şiddet mağduru  ŞÖNİM’den hizmet almıştır. İlimizde 1’i Büyükşehir Belediyesine diğeri İl Müdürlüğümüze bağlı olmak üzere 2 konukevimiz toplam 30 kapasite ile hizmet vermektedir. 2020 yılı içerisinde 670 kadın hakkında barınma tedbiri kararı alınmış bunlardan 598'i kadın ve 289'u çocuk olmak üzere 887 vatandaşımız kadın konukevlerimizden hizmet almıştır” dedi. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.