"62 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı"

"62 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı"
ABONE OL
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Meclis’te devam eden bütçe görüşmelerinde 2002 yılından bu güne kadar 62 milyar dolarlık özelleştirme yapıldığını söyledi. 

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, yaptığı yazılı açıklamada AK Parti  iktidarı boyunca 62 milyar dolarlık özelleştirme yapıldığını belirtti. Bülbül, 2002-2019 arasında 11 liman, 98 elektrik santrali, 50 tesis ve işletme, 11 otel, 3 bin 917 taşınmaz ve araç muayene hizmetleri ile madencilik faaliyetlerinin özelleştirildiğini ifade etti. Bülbül konuşmasında, “2002 yılından günümüze kadar da toplam 62 milyar dolarlık satış gerçekleştirilmiş. AKP iktidarda olduğu süre boyunca 273 kuruluşta satış, devir işlemleri yapılmış; bu kuruluşlardan 268'indeyse kamu payı bırakılmamış yani kamu payı sadece 5'inde kalmış, 268'inde kamu payı bir kenara itilmiş. Bu paralar on sekiz yıl sonunda uçup gitmiş, cumhuriyet değerleri peşkeş çekilmiş” dedi. 

“KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR”
TÜİK’in verdiği bilgilerin doğru olmadığını ifade eden Bülbül, işsizlik rakamlarının doğru olmadığını savundu. TÜİK verilerinin inandırıcılığını yitirdiğini ileri süren Bülbül, “Diğer bir batık gemi ise saraya bağlı çalışan TÜİK. Pandemiden önce var olan ekonomik kriz salgınla beraber ekonomik buhrana dönüştü, işsizlik, döviz kurları rekor kırdı ama TÜİK'e göre her şey güllük gülistanlık. TÜİK yine gerçeklerle uzaktan yakından bağdaşan tespitlerde bulunmuyor. Ülkemizde yaşanılan krizin tamir edilmesi bir yana tüm bunlar bilerek saklanıyor. Sayıştayın TÜİK'in 2019 yılı raporunda da kurumun kendi hesaplarının bile hatalı tutulduğu belirtildi. TÜİK açıkça yalan söylüyor, büyüme verileri, istihdam verisi, enflasyon da yalan; kurumlarda liyakati bitirdiniz, sadakat dönemini getirdiniz. Artık bu kurumun inandırıcılığının tarafsızlığının kalmadığını biliyoruz. Şu an iktidarın ve ona bağlı kurumların tanımı şu: Körler sağırlar birbirini ağırlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.