7 Eylül’de hedef şampiyonluk    

7 Eylül’de hedef şampiyonluk    
ABONE OL
7 Eylül Gençlikspor Kulübü Başkanı Mustafa Yılmaz, bu sezondaki hedeflerinin birinci ligde yer almak olduğunu belirttikten sonra, "Oyuncularımız futbol takımından ziyade bir aile edasıyla bizimle birlikte devam ediyorlar" dedi. 

(ELİF ATABEY) -HABER-  7 Eylül Gençlikspor Kulübü Başkanı Mustafa Yılmaz, sahalara belli bir süre ara verdikten sonra takımı pandemi öncesindeki formuna geri döndürmenin hem futbolcular, hem de kendileri açısından kolay olmadığını belirtti. Yeni sezonda oynadıkları maçlara değinen Yılmaz, "Takımın heyecanlı olduğu kadar bizler de çok heyecanlıydık. Zaten Amatör Spor Kulüplerini de yaşatan heyecan, bunu da müsabakaları yapa yapa aşacağız. Takımdaki kızların eski performanslarına dönmeleri zor olsa da hepsini yavaş yavaş geri kazanacağız." dedi. Yılmaz, bu sezonda hedeflerinin tamamen birinci ligde yer almak olduğunu diel getirdi. 
 

"AİLE EDASIYLA BİR ARADAYIZ"
Takımlarında 6-12 senelik oyuncularının var olduğunu belirten Yılmaz, her sene bir, iki oyuncunun daha aralarına katıldığını, futbol takımından ziyade aile edasıyla bir arada olduklarını vurguladı. Yılmaz, "Yeni oyuncular arasında uyum sağlayanlar da var, uyum sağlayamayanlar da. Uyum sağlanması tabi ki kolay değil çünkü birbirlerini tanıyacaklar, birkaç maç sonra takım iyice oturacak. Daha önce performansı kötü olanın sonradan performansı iyi oluyor, iyi olanın da kötü performansı olabiliyor. Daha önce performansı iyi olan, geçmiş süreçte maçlarda durgunluk olduğu için performansı düşmüş olabiliyor. Bu durumlar için birkaç hazırlık maçı yaptık ama lig maçlarıyla bizim yaptığımız maçlar birbirini tutmuyor. Bunun için, önümüzdeki 1 veya 2 hafta sonra takım tamamen oturacaktır" ifadelerini kullandı.
Başkan Mustafa Yılmaz, Futbol Federasyonu'nun müsabakaları başlatmakta geç kaldığını söyledikten sonra, futbolcuların çoğunluğu öğrenci olduğu ve aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğunu, okullarına gitmek zorunda kaldıkları için uygun bir süreç olmadığını ifade etti.

 

"FUTBOL FEDERASYONU GİDERLERDE YETERLİ DESTEĞİ VERMEDİ"
Aynı zamanda Kadın Kulüpler Birliği yönetim kurulu üyesi olduğunu hatırlatan Başkan Mustafa Yılmaz, Futbol Federasyonu ile yaptıkları toplantıda konaklama ve kilometre giderlerinde destek çıkacaklarını belirttiklerini ancak bunların çok cüzi bir rakamla karşılaştıklarını söyledi. Yılmaz, "Bize söylenen rakamların hiçbirini yapmadılar. Bu konu hakkında birkaç arkadaşla görüştüm, önümüzdeki günlerde yönetim kurulları ve kulüpler olarak toplanıp yine beklentimizi dile getireceğiz." dedi.
Sezon başında, tüm müsabakaların Cumartesi gününe koyulmuş olduğunu fark ettiklerini ifade eden ve bu duruma tepkisini belirten Başkan Yılmaz, "Böyle bir şey olmaz. Şimdilik bu durumu düzelttik ama her hafta dilekçe vermekle düzeltemeyiz. Bunlara gerek yok. Maalesef her hafta mail gönderiyoruz, şu tarihe alınsın diye. Oysa ki bunu sezon başında söyleselerdi biz bunları düzeltirdik. Şimdi bizim aramızda çalışan da var, öğrenci de var. Şimdi biz deplasmanda maça gitsek Pazar günü, Cuma günü aslında yola çıkmak zorundayız. Cumartesi olsaydı, Perşembe çıkmak zorunda kalacaktık. Türkiye Futbol Federasyonu'na bu yöndeki taleplerimiz hala devam ediyor.dedi. 

 

 "FORMAT DÜZGÜN YAPILMADI"
Değişen lig formatı hakkında grupların çoğaltıldığını ve bu sene ikişer takım çıktığını ifade eden Yılmaz,  "Böyle olmaması lazımdı. Şu anda ikinci küme ve Süper Lig var. Arada birinci lig yok. 14 takım 1. lig için çok fazla. Seneye birinci ligde kilometre çok fazla olacak. Burada 10, en kötü 12 takımı geçmemeliydi" dedi. 
Yılmaz, formatın yapılırken düzgün yapılmadığına vurgu yaptıktan sonra, "Bunu daha fazla artırmaları lazımdı. 1. ligi ikiye böleceklerdi, şimdi İstanbul'dan 2-3 tane takım çıkacak. Bugün, Doğu, Güney Doğudan, Karadeniz'den takım çıkacak, Yine deplasmanlar 25 bin kilometreden aşağı olmayacak. Bunları düşünmüyorlar. Bu kulüplerin her zaman uçakla gitme imkanları yok. Zaman olarak da yok çünkü bazı bölgeye giderken oraya uçak saati tam bir gün önceye denk gelmiyor. Ya bir ya da iki gün önce gitmek lazım." ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

7-eylulde-hedef-sampiyonluk-266055-17b95e5ec7f6460d56c806591fb82bf6.jpg7-eylulde-hedef-sampiyonluk-266055-25ad538f0f0491e4ab19799c302a9390.jpg7-eylulde-hedef-sampiyonluk-266055-7ec5f812a331e14879d95350ac4fdd52.jpg7-eylulde-hedef-sampiyonluk-266055-269b225c113a5c7979c9b7c60323a58f.jpg7-eylulde-hedef-sampiyonluk-266055-889b2c310564add3454303c380a5bef5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.