8 kişinin öldüğü olayda ilginç detay

8 kişinin öldüğü olayda ilginç detay
Afyonkarahisar’da meydana gelen ve 8 kişinin ölümü, 12 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın duruşmasına gerekçesiz bir şekilde basın alınmadı.

Kaza, Çay ilçesi çıkışında 22 Temmuz 2023’de meydana geldi. Berat K. (19) idaresindeki 03 M 5906 plakalı servis minibüsü, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Araç yol kenarındaki şarampole düşüp ardından ağaçlara çarparak devrildi. Kazada, çalıştıkları kiraz bahçesinden dönen tarım işçileri Salih Akkuş, Ünal Can Akkuş, Güllüzar Balamut, Menekşe Cingöz, Neriman Turguteli, Huriye Köker, Perihan Bayar ve Aysun Çetin hayatını kaybederken 12 kişi yaralandı. Kazanın ardından Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava bugün görülen 2. duruşma ile devam etti.

aw196326-01.jpg

Duruşmada sanık Berat K., mağdur yakınları ve avukatları hazır bulundu. Kamuoyunun yakından takip ettiği davada mahkeme heyeti başkanı gerekçe göstermeden duruşmaya basın mensuplarını almadı. Duruşmaya katılanlar ve avukatlar ise ısrarlara rağmen açıklama yapmaktan kaçındı.

Yaklaşık yarım saat süren duruşma sonrası dava 12 Temmuz’a ertelenirken, tutuklu sanık Berat K.’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.