ABD'de kaybolan adamdan sevindirici haber
Yayınlanma:
Güncelleme:
ABONE OL

ABD'de kaybolan adamdan sevindirici haber

ABD'nin Chicago kentinde kaybolan 70 yaşındaki Nazillili Mühendis Kazım Gürgüt'ten sevindirici haber geldi.

(SİMGE ATA) Gürgüt'ün şehri keşfetmek için gezmeye çıktığı ancak yönünü karıştırdığı için evini bulamadığı öğrenildi.
Nazilli Yenimahalle'de yaşayan 70 yaşındaki Kazım Gürgüt, tedavi görmek için gittiği Amerika'da kaybolmuş, kızının evinden çıktığı 19 Şubat tarihinden bu yana kendisinden haber alınamamıştı. Eşi ve kızı Chicago polisine haber vermiş, ekipler yaşlı adam için seferber olmuştu. 

Gürgüt'ten sevindirici haber geldi. Yaşlı adamın Şehri gezmek için evden çıktığı, gezerken de dengesini kaybederek yere düştüğü ve yüzünde hafif çizikler meydana geldiği öğrenildi. Düşmenin etkisiyle sersemleyen Kazım Gürgüt'ün, o andan itibaren evin yönünü hatırlayamadığı, bir taksi durdurarak polis merkezine gittiği öğrenildi. Gürgüt'ün eşi ve kızı tarafından durumdan haberdar edilmesi üzerinde tetikte olan polis ekipleri, aileye haber verdi. Ailenin, yaşlı adamın yanında telefon ve pasaportunun olmamasıyla endişeye kapıldığı, soğuk havaya maruz kalarak bir yerlerde donma ihtimalini düşünmeye başladığı öğrenildi. Polis, Gürgüt'ü hastaneye götürerek sağlık kontrolünden geçirdikten sonra ailesine teslim etti.

YEREL BASIN DA TETİKTEYDİ
Gürgüt'ün eşi ve kızı yerel basının da desteğini istemiş, basın polisle birlikte teyakkuza geçmişti. Kazım  Gürgüt'ün eşi emekli öğretmen Nadide Gürgüt, endişeli anlar yaşadıklarını belirterek, eşinin polisin ve yerel basının desteğiyle bulunduğunu dile getirdi. Yarcım olanlara minnettar olduğunu söyleyen Nadide Gürgüt, "Eşimn şu an sağlık durumu çok iyi. Bir gün boyunca dinlendi. Bizlere yardımcı olan Türk Dış İşleri Bakanlığına, Chicago Türk Konsolosluğuna, Chicago Polisine, yardımsever insanlara çok teşekkür ederiz. Olayın Nazilli basınında yer almasının ardından da Nazilli’den çok arayan soran oldu. İlgi gösteren hemşerilerimize de teşekkür ederiz" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.