Açıkta kar helvası ve dondurma satışı yasaklandı

Açıkta kar helvası ve dondurma satışı yasaklandı
ABONE OL
Karacasu’da havaların aniden ısınmasıyla birlikte dondurma satışları arttı.

GÜLAY ÖZTEKİN - Sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için dondurmayı tercih ederken koronavirüs tedbirleri kapsamında Kaymakamlık tarafından açıkta satılan kar helvası ve dondurma yasaklandı. 

Karacasu’da hava sıcaklarının aniden artış gösterip 40 dereceyi bulmasıyla birlikte dondurma satışları da arttı. Mevsim normalleri üzerine seyreden bunaltıcı sıcaklar nedeniyle vatandaşlar dondurmacılara akın ederken İlçe Kaymakamlığı koronavirüs (Kovid-19) salgın hastalığı nedeniyle açıkta satılan kar helvası ve dondurma satışlarını yasakladı. 
Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "Açık alanlarda açıkta satılan kar helvası ve dondurma satışları yasaklanmıştır. Karara aykırı hareket edenler hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunun 282. maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak. Ayrıca aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılarak konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin TCK’nın 195 maddesi kapsamında adli işlem yapılmak kaydı ile haklarında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır” denildi. 

Dondurma üretimi ve satışı yapan küçük esnaflar karara tepki göstererek, “Bu aşırı sıcaklarda dondurmayı külahta satmayıp da nerede satacağız. Zabıta ekipleri dondurmayı külahta kar helvasının da bardakta satışının yasaklandığını kapalı plastik kaplarda satış yapabileceğimizi bize aktardı” diye konuştu. 

karacasuda-acikta-kar-helvasi-ve-dondurma-satisi-yasaklandi-162151-2bfc5293f626f43fd32831e1f6d12237.jpgkaracasuda-acikta-kar-helvasi-ve-dondurma-satisi-yasaklandi-162151-11fb7496941cee9e02c1bb4a89b0724f.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.