ADD Nazilli’den yasağa tepki

ADD Nazilli’den yasağa tepki
ABONE OL
Aydın Valiliği’nin aldığı karar gereği il genelinde toplantı ve gösteri yürüyüşleri 5-14 Mart tarihleri arasında yasaklandı.

AYŞE AKTAŞ- Karar gereği Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Nazilli Şubesi tarafından yapılacak ‘Şehitlere Saygı Buluşması’ iptal edilirken dernekten karara tepki geldi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Nazilli Şubesi tarafından yapılacak “Şehitlere Saygı Yürüyüşü” Aydın Valiliği’nin aldığı karar gereği iptal edildi. Kararda Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17 ve 19. madde hükümleri doğrultusunda 5 Mart Perşembe gününden 14 Mart Cumartesi günü saat 23.59’a kadar il genelinde ‘kamu düzeni, genel güvenlik ve asayiş’ açısından yasaklandığı belirtildi. ADD Nazilli Şubesi üyeleri de bu yasaklamaya dernek binasında yaptıkları açıklamayla tepki gösterdi.
 
“NE ZAMANDAN BERİ SUÇ OLDU?”
ADD Nazilli Şubesi adına açıklamayı Dernek Saymanı Veysel Özmen, “Biz karanfillerimizi aldık. Arkadaşlarımızla beraber saygı duruşu ve İstiklal Marşımızı okuyacaktık. Zaten basın açıklaması yapmayacaktık. Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşu yapmak, İstiklal Marşı okumak ne zamandan beri suç oldu? Biz de gelen memur arkadaşlara diretmedik. Saygı duyduk ve dağıldık. Bu yasağın yorumunu vatandaşa bıraktık” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.