Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor; ‘Günde ortalama 100 ziyaretçi geliyor’

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor; ‘Günde ortalama 100 ziyaretçi geliyor’
ABONE OL
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 15 Ocak’ta açılışı gerçekleştirilen Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’ne, ilk bir haftalık sürede yaklaşık 600 kişi ziyarette bulundu.

Ege Bölgesi’ndeki iller başta olmak üzere İstanbul ve Isparta’dan yoğun ziyaretçi akınına uğrayan müzeye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavsiyesi üzerine Sinop’tan dahi gelenler olduğu bildirildi. 

Geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’ne, 15 Ocak’ta resmi açılışının gerçekleştirilmesinin ardından soğuk hava şartlarına rağmen yurdun her kesiminden vatandaşlar gelmeye devam ediyor. İlk haftalık sürede yaklaşık 600 kişinin ziyarette bulunduğu müzede, Merhum Menderes’in şahsi eşyaları, dağıttığı toprakların tapularıyla birlikte özellikle müzenin giriş kısmında davetlileri karşılayan İstiklal Madalyası, en çok dikkat çeken materyaller olarak ziyaretçilerin büyük ilgisini topluyor. 

“AYDINLILAR İÇİN BİR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK”

İlerleyen süreçte restoran, kafeterya ve küçük satış ofislerinin de hizmete açılmasıyla birlikte yoğun ziyaretçi akını beklenen müzeye vatandaşların ilgisinin daha da fazla olacağını söyleyen müze görevlisi Uzman Sevilay Durmuş, “Burası konuşlandığı nokta itibariyle bile bakıldığında hikayesi olan bir müzedir. Adnan Menderes’in Yassıada’dayken en yakın arkadaşı Ethem Menderes’e, “Burada ne işimiz var. Biz bu işlere hiç girmeseydik de Çine Çayı'nın kenarında, söğüt ağacının altında oturup çayımızı yudumlasaydık" diyor. Müzenin yeri bile bu özleme binaen Çine Çayı’nın kenarında söğüt ağaçlarıyla iç içe inşa edildi. Müzemizin aynı zamanda dijital olarak tasarlanması doğrudan Z Kuşağı’na da hitap ediyor ve sonraki kuşakların demokrasi bilinciyle yoğrulmasına da vesile oluyor. Açılışın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen yoğun bir ilgi söz konusu. Rekreasyon alanı olan kısım da faaliyete geçtiğinde Aydınlılar için aynı zamanda bir cazibe merkezi haline gelecek” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan yetkililer tarafından müzeye girişlerin halihazırda ücretsiz olduğu bildirilirken, ilerleyen süreçte cüzi bir ücretin belirleneceği de ifade edildi. 

İLGİLİ HABERLER
 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.