Adnan Sezgin “Biz Aydın’ın sözcüsüyüz”

Adnan Sezgin “Biz Aydın’ın sözcüsüyüz”
ABONE OL
İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Aydın’daki muhalefet milletvekillerinin jeotermal kaynaklı zararları siyasi popülizme gündeme getirmekle suçlayan AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’yı sert sözlerle eleştirdi. 

(MURAT TAN) Geçtiğimiz gün gazetemize özel yaptığı açıklamalarda, Aydın’da kimi zaman jeotermal kaynaklı olduğu ileri sürülen çevresel zararların siyasi bir popülizmle gündeme getirildiğini ancak Büyük Menderes Nehri’ndeki kirliliğin önüne geçilmesi adına öncelikli olarak ilçelerdeki altyapıların güçlendirilmesi gerektiğini kaydeden AK Partili Posacı’ya cevap gecikmedi. Posacı’nın Aydın’daki muhalefet milletvekili olarak kendilerini siyasi popülizmle itham etmesini kabul edilemez bulduğunu söyleyen İYİ Parti Aydın Milletvekili Sezgin, “Biz jeotermalden kaynaklı çevresel zararları Aydın halkının sözcüsü olarak gündeme getiriyoruz. Bu bizim asli görevimizdir ancak kendisine soruyorum; Posacı kimin sözcüsüdür?” dedi.

“SİYASİ POPÜLİZMLE İŞİM OLMAZ” 

TBMM’de 27. dönemde jeotermalden kaynaklı zararları meclis gündemine en fazlaya taşıyan Aydın milletvekili olmasıyla da dikkati çeken İYİ Partili Sezgin, Posacı’nın kendilerini siyasi popülizme suçladığı yaklaşımlarıyla ilgili açıklamasında, “Jeotermalden kaynaklı zararları bu dönem en fazla gündeme getiren milletvekili benim. Biz Aydın halkının talebini dillendiriyoruz. Ben şahsen ve kendi gözlemlerimi ifade ediyorum. Aydın halkının sözcüsüyüm. Posacı’ya soruyorum; O kimin sözcüsüdür? O halde Posacı halkı zehirleyen şirketlerin sözcüsüdür. Benim siyasi popülizmle işim olmaz. Milletvekili olarak görevimizi yapıyoruz. Aydın halkının talebini dillendiriyoruz ve ilimizin bu anlamda da çıkarlarını gözetiyoruz. Aydın’ın ve Aydın’da yaşayanların sağlığını, doğasını ve çevresini korumaya çalışıyoruz. Hal böyleyken Posacı kimi koruyor? Şirketleri koruyor” diye konuştu. 

“BU SORUN BAKANLIĞIN BİLE GÜNDEMİNDEDİR”

En son 17 Nisan’da jeotermal elektrik santrallerinin Büyük Menderes Nehri üzerinde oluşturduğu tehditlerin araştırılmasına yönelik bir çalışma gerçekleştirileceğinin doğru olup olmadığına yönelik de bir soru önergesini verdiğini hatırlatan Sezgin, “Ben popülizm yapıyorsam, elimizdeki bilgilere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da jeotermal santrallerden kaynaklı zararlara ilişkin bir araştırma yapmaya hazırlanıyor. Bu yönde bir araştırma yaptırtacakmış. Araştırma kapsamında jeotermal santrallerin çevreye zarar verip vermediği bilimsel analizlerle ortaya konulacak. Demek ki bu sorun bakanlığın bile gündeminde. Hem de bunu Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın finansmanıyla yapacaklar.  Durum budur. Bizi siyasi popülizmle suçlamak akla ve mantığa da aykırıdır. Biz Aydın halkının sözcüsü olarak milletvekilliği görevimiz icra etmeye ve bu tür sorunları da gündeme getirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum