ADÜ Hastanesi’nde misyon artıyor

ADÜ Hastanesi’nde misyon artıyor
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Hastanesi, 12 ayda 12 büyük projeye imza atarak sağlık hizmetlerinde çığır açacak bir dönemi hedefliyor. Teknoloji üst düzeye çıkarılarak konforlu hizmet amaçlanırken ADÜ Hastanesi’nde misyon her geçen gün gelişiyor.

Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Egemen Gülmüş'ün haberine göre, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi, kaliteli ve konforlu sağlık hizmeti sunabilmek üzere yeni proje ve çalışmalar geliştiriyor. Bu kapsamda ADÜ Hastanesi Başhekimliği, 12 ayda 12 büyük proje ve açılışın gerçekleşeceğini duyurdu. Yılsonuna kadar yeni binayı tam kapasite aktifleştirdiklerini ve yeni yoğun bakım, ameliyathane açtıklarını kaydeden Başhekimlik, poliklinik ve kliniklerde düzenlemeler yapıldığını ifade ederek bu değişiklikler sayesinde hastanenin yatak ve ameliyat kapasitesinde yüzde 34 artış olduğunu vurguladı.

KAPASİTE YÜZDE 34 ARTTI

2024 yılında hayata geçirilen ve geçirecekleri büyük projelerle hastanenin sağlık hizmetlerinde çığır açan bir dönem başladığını belirten ADÜ Hastanesi Başhekimliğince yapılan açıklamada, “Göreve başladığımız 1 Haziran 2023 tarihinden bu güne kadar, kapasitemizi artırarak, teknolojiyi en üst düzeyde kullanarak, hasta odaklı ve konforlu bir hizmet sunma misyonumuzu gerçekleştirdik. Yılın bitimine kadar yeni binamızı tam kapasite aktifleştirdik, yeni yoğun bakımlar ve ameliyathaneler açtık, poliklinik ve kliniklerde düzenlemeler ve genişletmeler yaptık. Özetle, tüm bu değişiklikler sayesinde hastanemizin yatak ve ameliyat kapasitesi yüzde 34 oranında arttı. Bu büyüme, hasta sayılarına da olumlu şekilde yansıdı” ifadeleri kullanıldı.

AMELİYAT SAYISI 5 BİNİ AŞTI

2023 yıl Ocak ayında 80 bin civarında hasta bakıldığı, 2024 yılı Ocak ayında bu sayının 109 bin hastaya ulaştığı kaydedilen açıklamada, şunlar aktarıldı: “5 binden fazla ameliyat gerçekleştirildi ve 18 ameliyathane neredeyse günün tamamında hizmet veriyor. Bin bir yatağımız sürekli olarak dolu, polikliniklerimiz ise durmaksızın hasta bakımına devam ediyor. 2024 yılında da hizmetlerimiz aynı kararlılıkla devam edecek. Sağlık sektöründeki liderliğimizi daha da güçlendirecek ve hastalarımıza daha iyi bir yaşam kalitesi sunma çabamızı sürdüreceğiz. Gelecekte sağlık alanında daha fazla inovasyon ve ilerleme ile sizlere en iyi hizmeti sunma hedefimizle yola devam ediyoruz. Siz değerli hastalarımızla, sağlığınızı en üst düzeyde korumak ve kaliteli hizmet sunmak adına daha nice başarılara imza atmak için yolumuza devam ediyoruz.”

12 AYDA 12 BÜYÜK AÇILIŞ

Ocak ayında kemoterapi ünitesinin kapasitesi 2 katına çıkarılarak hastalar için nezih ortam hazırlandı. Şubat ayında Yanık Ünitesi pandemi nedeniyle durdurulan bölge için önemli olan hizmet kapasitesi artırılarak yeniden faaliyete açıldı. Mart ayında Post-Operatif Kritik Bakım Ünitesi hayata geçirilerek ameliyathane süreçleri hızlandırıldı. Nisan ayında Sağlık Turizmi Birimi ve yeni kafeterya resmi olarak faaliyete geçti. Öte yandan; Mayıs ayında Yeni Kan Bankası ve Radyoiyot Tedavisi, Haziran ayında 10 yataklı Erişkin Genel Yoğun Bakım, Temmuz ayında Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Kit Ünitesi, Ağustos ayında Asistan Doktor Sosyal Alanı yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.