ADÜ'de 'gençlik iksiri' araştırması!

ADÜ'de 'gençlik iksiri' araştırması!
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Teknokent’te çalışmalarını sürdüren Karya Farma HBX Ar-Ge (BAP) Bilimsel Araştırmalar Projeleri Merkezi tarafından, Aydın'ın iki önemli ürünü incir ve zeytin mercek altına alındı. Özellikle yaprakların içinde barındırdığı moleküler değerler incelenirken, her iki ürünün yaşlanmayı geciktirici ve antimikrobiyal özellikleri tespit edildi.

Uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren Karya Farma HBX Ar-Ge (BAP) Bilimsel Araştırmalar Projeleri Merkezi, incir ve zeytinin farklı bir yönüne odaklandı. Karya Farma HBX AR-GE (BAP) Bilimsel Araştırmalar Projeleri Merkezi Koordinatörü Hakan Başlık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, incir ve zeytinin her geçen gün yeni bir faydasını daha laboratuvar ortamında tespit etmenin memnuniyetini yaşadıklarını aktardı.

MOLEKÜLER DEĞERLER İNCELEMEYE ALINDI

Bugüne kadar incir ve zeytini yaprağından çekirdeğine kadar her yönüyle ele almaya çalıştıklarını belirten Başlık, “Son çalışmamızda Aydın ilimizin de sembolü olan incir ve zeytinin özellikle yapraklarının içinde barındırdığı moleküler değerleri incelemeye aldık. Bu iki ürünün yaşlanmayı geciktirici ve antimikrobiyal özelliklerini tespit ettik. Umuyoruz ki ileride incir ve zeytin daha da kıymetlenecek, ekonomik katkısı büyük olacak” dedi.

aw198678-01.jpg

EN FAZLA BELİRTİLER CİLTTE GÖRÜLÜYOR

“Yaşlılık, yetişkinliğin bir uzantısı olarak yaşam süresinin ileri döneminde fiziksel ve ruhsal değişimlerin görüldüğü bir evre olarak tanımlanmaktadır" diyen Başlık, "Genel anlamda bu şekilde tanımlanan yaşlılık; fizyolojik değişimler, psiko-sosyal faktörler ve kronoloji gibi farklı kriterlerin tanımlamada göz önünde bulundurulduğu bir dönem olarak kabul edilmektedir. Çevreden ve yaşam tarzından doğrudan etkilenen cilt, yaşlanma belirtilerinin en fazla görüldüğü organdır. Yaşlanmayla birlikte insan vücudunda yaşanan biyokimyasal fonksiyon değişiklikler, hücrelerden organlara kadar birçok süreçte değişime neden olmaktadır. Son derece karmaşık olan bu değişikliklerle birlikte bağışıklık sistemi de ve tüm organlarımız da doğal olarak yaşlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

YAŞLANMA SÜRECİ YAVAŞLATILIYOR

Başlık, şunları kaydetti: “Koruyucu hekimliğin parçası olan anti aging uygulamaları sayesinde hücrelerin enerjisi arttırılarak, kozmetik bakımla cildimizin ve hasara uğrayan dokularımızın yaşlanma süreci yavaşlatılmaktadır. Günümüzde yaşlılığı önlemek üzere yapılan işlemler; genelde sentetik ilaçların kullanımı veya estetik operasyonların uygulanmasıdır. Sözü edilen ilaçlar ve estetik operasyonlar, insan vücudu için dışarıdan yapılan önlemler olmaktadır."

DOĞAL OLMAYAN YÖNTEMLERE GEREK KALMAYACAK

İncir ve zeytinin büyük bir şifa kaynağı olduğuna işaret eden Başlık, sözlerini şöyle tamamladı: "Bitkisel temelli nutrasötik bileşimler olarak kullanılan sebzeler ve meyveler, bünyesinde yer alan antioksidan ve fenolik bileşikler sayesinde anti aging uygulamalar olarak kullanılabilmektedir. Bu yöntem tamamen doğal bir yöntem olup bir bakıma vücudun ihtiyacı olan bileşiklerin alınmasının sağlanmasıdır. Sonuç olarak incir ve zeytin ile ilgili bu buluş ile beraber daha öncesinde de bahsedildiği üzere yaşlılık geciktirici olarak doğal yöntemlerin kullanılması; vücudun tepki oluşturabileceği cerrahi operasyonlar ve sentetik ilaçların kullanımın engellenmesi hedeflenmektedir.”

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.