ADÜ’de ilk hasat şenliği

ADÜ’de ilk hasat şenliği

Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi, hasat şenliği yaptı.

A+A-

ABDURRAHMAN FIRAT -  Ziraat Fakültesi, bin 130 dekar alan dane, mısır ve 300 dekar alan ise slajlık mısır yetiştirerek bölgede üretimi ikiye katladı.
ADÜ Ziraat Fakültesi Üretim Tesislerinde ilk kez düzenlenen hasat şenliğine, Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kılıçkan ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ali Kaptan, öğretim üyeleri, personel ve işçiler katıldı.  
ADÜ Rektörü Aldemir, biçerdöverin direksiyonuna geçip ilk mısır hasadını yaptı. Aldemir, hasat döneminin hem üniversiteye hem de üreticilere bereketli olmasını diledi. 

ADÜ MARKA OLMA YOLUNDA İLERLİYOR
Biçerdövere binerek ilk hasadı gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Ziraat Fakültemizin bölgenin tarım potansiyelinin işlenmesi noktasında son derece önemli bir rol üstleniyor. Başta işçi arkadaşlarımız olmak üzere bu organizasyonda emeği geçen herkese minnettarım.  Yapılan bu çalışmalarla ‘ADÜ’ marka olma yolunda ilerliyor. Bu da bizim için gurur kaynağı. Üniversitemizi en iyi noktalara taşımak için çalışıyoruz.” dedi.

BU SENEKİ KAYITLARLA DAHA DA GÜÇLENDİK
Bu yıl ki kayıtlarla birlikte ADÜ ailesinin daha da güçlendiğini ve büyüdüğünü vurgulayan Rektör Aldemir; “17 bin öğrenci kaydı ile Türkiye’de en fazla öğrenci kabul eden üniversitelerden biriyiz. Bu sene itibari ile toplam 63 bin öğrencimizle güçlenerek yolumuza devam ediyoruz. Bunların paralelinde düzenlenen bu tür aktivasyonlar başarı grafiğimizi yükseltiyor.” şeklinde konuştu.

VERİM REKORUNU KIRACAĞIZ
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, “Göreve 17 Martta başlamamıza rağmen hızlı bir şekilde Nisanın ilk 2– 3 haftalık zaman diliminde tüm hazırlıklarımızı yaparak üretimimizi gerçekleştirdik ve buna bağlı olarak bölgenin ilk hasadını geçen hafta itibariyle yapmaya başladık. Dolu yağışına rağmen üretim bakımından, bu yıl fakülte tarihindeki dekar başına olan verim rekorunu kıracağımızı şu an itibari ile görebiliyoruz.” dedi.

ÜNİVERSİTENİN KAŞAR İHTİYACINI DA KARŞILAYACAĞIZ 
Ziraat Fakültesinin 1.130 dekar alanda; dane, mısır ve 300 dekar da slajlık mısır ile bölgenin önemli bir üretim potansiyelini oluşturduğunu geçen yıllara göre buğdayda 2 kat, mısırda yaklaşık yüzde 50, slajlık mısırda ise yüzde 80 daha fazla bir verim beklediklerini aktaran Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, “İnşallah önümüzdeki yıllarda eğitimin yanında ekonomik olarak da fakültemizin ne kadar güçlü olduğunu hep birlikte göreceğiz. Bizler bitkisel üretimin yanında sizlerin de desteği ile kaşar üretimine geçerek üniversitemizin kaşar ihtiyacını da karşılayacağız. Fakültemize yakın zamanda kazandırdığımız besi hayvancılığıyla hayvansal üretimde de önemli bir yerde olacağımızı vurgulamak istiyorum.” sözleriyle fakültede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

adu-7473.jpgadu-7446.jpg



 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.