ADÜ’deki atamalara cevap gelmedi

ADÜ’deki atamalara cevap gelmedi
ABONE OL
CHP’li Süleyman Bülbül’ün, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a verdiği soru önergesine yanıt geldi. Bülbül, Bakan Selçuk’un ADÜ’de akraba atamalarına yanıt vermekten kaçındığını ifade etti.

(MURAT TAN ) CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün Adnan Menderes Üniversitesi'ne ataması yapılan öğretim görevlileri ve personelin üniversite rektörünün ve dekanların birinci derece yakınları olduğuyla ilgili meclise sunduğu önerge, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından cevaplandı. TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün Adnan Menderes Üniversitesi'ne ataması yapılan öğretim görevlileri ve personelin üniversite rektörünün ve dekanların birinci derece yakınları olduğu ve 50’ye yakın atama yapıldığıyla ilgili soru önergesini cevaplayan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bazı soruları yanıtsız bıraktı.

ATAMALARLA İLGİLİ İNCELEME DEVAM EDİYOR
Bakan Selçuk, verdiği yazılı yanıtta önergedeki bazı soruları yanıtsız bırakırken, yalnızca akademik atamaların üniversitelerin inisiyatifi ile yapılmakta olduğunu belirterek önergeye konu olan öğretim görevlisi ve personel atamaları hakkında inceleme yapıldığını belirtti. Bakan, Bülbül'ün önergesindeki şu sorularıysa yanıtsız bıraktı: “Üniversiteye atanan kişilerin rektörünün, dekanların, dekan yardımcılarının ve öğretim görevlilerinin birinci derece yakınlarının olması tesadüf müdür? Bu atamalar yasal bir engel olmasa bile eğitim meslek etiğine uygun mudur? Adnan Menderes Üniversitesi’ne yapılan öğretim görevlisi ve personel atamalarında hangi kriterler göz önüne alınmıştır? Üniversiteye alımlarda karar mekanizmasında söz sahibi olan üniversite rektörü ve dekanlar, alınan kişilerle ilgili yaptıkları mesleki değerlendirmede ne kadar objektif olabilmişlerdir?”

adudeki-atamalara-cevap-yok-116943-4402583e68da5ddbe59138deb002fad2.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.