Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), 3837 sayılı Kanun ile Aydın merkezli bir devlet üniversitesi olarak 34 yıl önce bugün 3 Temmuz 1992’de kuruldu. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 34’üncü kuruluş yıl dönümü kapsamında açıklamalarda bulunarak ADÜ’nün eğitim yolculuğunun gururunu ve heyecanını hep birlikte yaşadıklarını dile getirdi.

Adü’nün 34’Üncü Yılında Rektör Kent “Türkiye'nin Geleceğine Değer Katıyor (4)

ADÜ'nün kuruluşundan bu yana binlerce nitelikli mezun yetiştirdiğini belirten Rektör Kent, üniversitenin bilim, eğitim, sağlık, tarım, sanayi ve kamu yönetimi başta olmak üzere hayatın her alanında ülkeye değer katan bireyler yetiştirerek Türkiye'nin geleceğine yön vermeyi sürdürdüğünü belirtti. Üniversitenin kuruluş yıl dönümünü kutlayan Rektör Kent, akademik ve idari personel, öğrenciler, mezunlar ve tüm ADÜ ailesine sağlık, başarı ve nice gurur dolu yıllar diledi.

Adü’nün 34’Üncü Yılında Rektör Kent “Türkiye'nin Geleceğine Değer Katıyor (2)

“En Kıymetli Mirasıdır”

ADÜ mezunlarının üniversiteyi gururla temsil ettiklerini aktaran Rektör Kent, “Bugün, Aydın Adnan Menderes Üniversitemizin 1992 yılında başlayan köklü eğitim yolculuğunun gururunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Kurulduğu günden bu yana binlerce nitelikli mezun yetiştiren Üniversitemiz; bilimde, eğitimde, sağlıkta, tarımda, sanayide, kamu yönetiminde ve hayatın her alanında ülkemize değer katan bireyler yetiştirerek Türkiye’nin geleceğine yön vermeye devam etmektedir. Bugün ülkemizin dört bir yanında görev yapan, karar alma mekanizmalarında sorumluluk üstlenen ve başarılarıyla Üniversitemizi gururla temsil eden ADÜ mezunları, bu büyük ailenin en kıymetli mirasıdır. Bilim üretmeye, topluma katkı sunmaya ve geleceği yetiştirmeye aynı kararlılıkla devam eden Aydın Adnan Menderes Üniversitemizin kuruluş yıl dönümünü kutluyor; Üniversitemize emek veren tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize, mezunlarımıza ve ADÜ ailesinin tüm mensuplarına sağlık, başarı ve nice gurur dolu yıllar diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ