Afrodisias için çalıp söylediler 

Afrodisias için çalıp söylediler 
ABONE OL
Karacasu’da farklı okullarda görev yapan öğretmenler ve eğitim alan öğrenciler, ‘Afrodisias İçin Söyle’ çalışması kapsamında antik kentte türkü söyledi. 

Aydın’ın Karacasu ilçesinde renkli bir proje gerçekleştirildi. Dünyaca ünlü Afrodisias Antik Kent’inde gerçekleştirilen ‘Afrodisias İçin Söyle’ çalışması kapsamında öğretmenler ve öğrenciler hünerlerini sergiledi. Aydın Valiliği himayesinde, Karacasu Kaymakamlığı koordinesinde gerçekleştirilen ‘Okulumda Sanat, Okulumda Spor Projesi’nde ilçede farklı okullarda görev yapan öğretmenler ile eğitim alan öğrenciler hem çaldı hem söyledi.

 

Antik Kent’in farklı yerlerinde mikrofon başına geçen ve enstrümanlarını çalan öğrenciler ile öğrenciler, renkli görüntüler oluşturdu. Antik kentten eşsiz görüntülerin de sunulduğu videoda anonim eser olan Fesimin Kozasına ve Emin Tekneci’ye ait Arabadan Atladım eserleri seslendirildi. Video paylaşım sitesinde paylaşılan proje, büyük ilgi gördü. 

Yönetmenliği ve kurguyu Anıl Çağırdan’ın üstlendiği projede, görüntü yönetmenliğini İrem Doğaç, ses ve ışık düzenlemesini Muhammet Zeki Engül, müzikleri Emin Tekneci ve yöre ekibi, bas gitar ve aranjeyi Hakan Yüksel üstlendi. Ali Kaan Tetik, Aydın Eren Sarıdayı, Bahar Akar, Buse Yılmaz, Edanur Çatılı, Ela Durmaz, Ela Ekli, Elif Nur Aydın, Esmagül Gonca Çetintepe, Fatma Gölgesiz, Meliha Evlatoğlu, Nail Dağ, Neriman Karcılı, Nilüfer Keskin, Nisanur Ceylan, Onur Kuru, Özge Doğan, Sabiha Açar Köse, Sedanur Anıl, Sıla Tapan, Sümeyra Ceylan, Turan Alp Zevzeli ve Yiğit Aras Güney ise hem türkülerin seslendirilmesinde hem de enstrümanlarda katkı sundu.  


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.